Nieuws - Elon Musk wordt aangeklaagd wegens vermeende prijsmanipulatie van Dogecoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Elon Musk wordt aangeklaagd wegens vermeende prijsmanipulatie van Dogecoin

Dogecoin (DOGE)
Elon Musk
Scams, criminaliteit en fraude
dogecoin manipulatie elon musk

Tesla CEO Elon Musk wordt beschuldigd van handel met voorkennis in verband met Dogecoin (DOGE).

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, wordt beschuldigd van vermeende handel met voorkennis en koersmanipulatie met betrekking tot Dogecoin (DOGE). Zoals Reuters meldt, moet de oprichter van SpaceX zich voor de rechtbank verantwoorden tegenover investeerders, die door zijn vermeende koersmanipulatie miljarden Amerikaanse dollars zouden hebben gekost.

Elon Musk en de koers van Dogecoin (DOGE)

Reuters meldt dat er woensdagavond een rechtszaak is aangespannen in Manhattan waarin wordt beweerd dat Musk Twitterberichten, betaalde influencers, zijn optreden op Saturday Night Live en soortgelijke optredens heeft gebruikt om de prijs van Dogecoin (DOGE) kunstmatig op te drijven.

De klagende investeerders beschuldigden Elon Musk ook van het verkopen van $124 miljoen aan Dogecoin in april van dit jaar nadat hij naar verluidt het Twitter-logo had verwisseld met het Dogecoin-logo, wat uiteindelijk leidde tot een sterke stijging in prijs van Dogecoin.

De Tesla-oprichter en crypto

Waarnemers zouden echter niet echt verrast moeten zijn door de rechtszaak. Het was immers al enige tijd mogelijk om te observeren hoe Elon Musk de prijs van Dogecoin (DOGE) schijnbaar moeiteloos kunstmatig had opgedreven via Twitterberichten en met soortgelijke publieke verklaringen.

Er zijn weinig begrijpelijke redenen voor het enthousiasme van Elon Musk voor de zogenaamde Memecoin "DOGE". De munt is immers ontworpen als een leuke munt zonder echt nut. Omgekeerd betekent dit dat we te maken hebben met een puur speculatief object.

Of de prijs van Dogecoin (DOGE) beïnvloed zal worden door de rechtszaak valt nog te bezien. Tot nu toe was de koers niet onder de indruk met een dagelijkse winst van 0,0072 en 0,76 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven