Nieuws - Elon Musk's advocaat trekt zich terug

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Elon Musk's advocaat trekt zich terug

Elon Musk's advocaat trekt zich terug

De rechtszaak tegen Elon Musk voor vermeende handel met voorkennis in Dogecoin loopt in de miljarden. Nu neemt een van zijn advocaten ontslag.

Volgens informatie van de New York Post heeft Elon Musk een van Tesla's belangrijkste interne procesadvocaten verloren.

Volgens het rapport heeft het verantwoordelijke advocatenkantoor toestemming gevraagd om zijn advocaat terug te trekken in Musks rechtszaak voor vermeende marktmanipulatie van de cryptocurrency Dogecoin.

De advocaat uit Manhattan maakte iets minder dan een jaar deel uit van het team en was actief betrokken bij verschillende juridische geschillen waarbij de Tesla CEO betrokken was, aldus het rapport.

Elon Musk heeft echter al een vervanger voor de vertrokken advocaat: Allision Huebert, die recentelijk werkte voor het advocatenkantoor Quinn Emanuel.

Sinds begin juni zit de Tesla en SpaceX CEO in een proces voor mogelijke handel met voorkennis. Hij wordt ervan beschuldigd de prijs van de memecoin Dogecoin te hebben gemanipuleerd en zichzelf te hebben verrijkt.

De ondernemer zou de Memecoin hebben gepromoot om de prijs kunstmatig op te drijven. Vervolgens verkocht hij Dogecoin ter waarde van enkele miljoenen Amerikaanse dollars.

Beleggers hebben miljarden dollars schade geleden door zijn vermeende prijsmanipulatie en de daaruit voortvloeiende DOGE sell-off, aldus de argumentatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven