Nieuws - Elon Musk droomt van Bitcoin op Mars - en op X

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Elon Musk droomt van Bitcoin op Mars - en op X

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Elon Musk droomt van Bitcoin op Mars - en op X

Elon Musk heeft gefantaseerd over het gebruik van Bitcoin op Mars. Hij liet ook weten open te staan voor integratie op X.

Elon Musk streeft ambitieuze doelen na. De eerste bemande missie van zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX moet in 2029 naar Mars vliegen, in 2050 moet er een kolonie zijn - en aankopen op de rode planeet kunnen dan worden gedaan met Bitcoin. In een bijeenkomst op X, voorheen Twitter, besprak hij de mogelijkheid om de cryptocurrency op Mars te gebruiken met een illuster panel.

Bitcoin naar... Mars?

"Het zou logisch zijn om een soort cryptocurrency te gebruiken op Mars," legde Musk uit. Vanwege de relatief lange bevestigingstijden en afstand tot de aarde sloot hij Bitcoin in eerste instantie uit: "Je zou Bitcoin niet kunnen gebruiken omdat het te lang duurt om te synchroniseren".

Later veranderde de ondernemer echter van mening: "Misschien kun je Bitcoin tot op zekere hoogte gebruiken, maar het zou moeilijk zijn op Mars," zei Musk. Hij was het eens met de deelnemende Bitcoin-ontwikkelaar Matt Corallo dat het Lightning Network de trage transactiesnelheid van Bitcoin zou kunnen opvangen. "Mars kan ongeveer twintig lichtminuten van ons verwijderd zijn. Dus het is niet gemakkelijk, er zou een gelokaliseerd ding op Mars moeten zijn."

De bloktijd voor Bitcoin is tien minuten. Transacties zijn na zes blocks, dus na een uur, afgerond. Volgens Adam Back is de afstand echter geen obstakel, zelfs zonder het Lightning Network. De CEO van Blockstream en Bitcoin-pionier gaf op X het volgende commentaar: "12-22 lightning minutes is geen probleem met blocks van 10 minuten".

Bitcoin-integratie op X?

Musk heeft ook de al lang bestaande speculatie over een integratie van Bitcoin op X aangewakkerd. In december vorig jaar hield hij een betaalfunctie op het platform in het vooruitzicht. Volgens het plan zou het halverwege dit jaar ook mogelijk moeten zijn om via X te betalen. In de ruimte zei hij "open te staan voor het idee om Bitcoin te gebruiken". Het valt nog te bezien hoe serieus deze uitspraak was. De Wall Street Journal berichtte onlangs over het drugsgebruik van Elon Musk.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven