Nieuws - El Salvador opent eerste Bitcoin-miningpool "Lavapool"

Door Luc Vesters

El Salvador opent eerste Bitcoin-miningpool "Lavapool"

Bitcoin (BTC)
Mining
El Salvador opent eerste Bitcoin-miningpool "Lavapool"

"Lavapool", de eerste mining pool, wordt geopend in El Salvador. De exploitant Volcano Energy kondigde dit aan op 4 oktober. Het langetermijndoel van het project is om een landelijke mining industrie op te bouwen. Aangedreven door duurzame energie. Dit betekent ook de ontwikkeling van de overvloedige energie uit de aardwarmte van het land.

De eerste fase van het Volcano Energy project omvat de bouw van een 241 megawatt duurzaam energiepark in Metapán. Er zijn plannen voor een zonne-energiepark van 169 megawatt en een windturbine van 72 megawatt. Lavapool is het resultaat van een samenwerking met Luxor Technology. Volcano Energy maakt gebruik van de ervaring van Luxor in het leveren van Bitcoin mining software en diensten.

Als publiek-privaat partnerschap zal Volcano Energy 23 procent van de netto-inkomsten uit mining doneren aan de regering van El Salvador. Ook stablecoin uitgever Tether investeerde in het project. Het bedrijf kondigde in juni 2023 aan dat het ongeveer $ 1 miljard zou investeren in de bouw van Volcano Energy.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven