Nieuws - El Salvador: Bitcoin-obligaties krijgen groen licht

Mike Hesp

Door Mike Hesp

El Salvador: Bitcoin-obligaties krijgen groen licht

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Mining
El Salvador: Bitcoin-obligaties krijgen groen licht

Het is zover: de geplande Bitcoin-staatsobligaties van El Salvador hebben groen licht gekregen van de toezichthoudende autoriteit van het land en kunnen volgend jaar worden uitgegeven.

De eerste staatsobligaties ter wereld die verwijzen naar de cryptocurrency Bitcoin moeten in El Salvador worden uitgegeven in het eerste kwartaal van 2024. De zogenaamde Volcano Bonds hebben de bevestiging gekregen van de Digital Asset Commission in El Salvador. Het National Bitcoin Office (ONBTC) maakte het nieuws bekend via X.

De BTC staatsobligaties worden uitgegeven op het Bitfinex Securities platform. Dit is de uitloper van de cryptobeurs Bitfinex, die toestemming heeft gekregen om blockchaineffecten te verhandelen in El Salvador.

De naam Volcano Bonds komt voort uit het feit dat El Salvador een ambitieus Bitcoin mining project wil financieren met de Bitcoin staatsobligatie. De lokale vulkaan speelt hierbij een belangrijke rol in de energievoorziening.

De Bitcoin-obligaties komen echter met een lange vertraging. Het idee ontstond in november 2021 en de voormalige minister van Financiën van het land wilde ze al in maart 2022 uitgeven.

Nu de Bitcoin-bearmarkt voorbij lijkt te zijn, lijken de Bitcoin-ambities van het land weer vaart te krijgen. Het land wil in totaal een miljard US dollar ophalen met de Vulkan-obligaties, voornamelijk om infrastructuurprojecten voor de Bitcoin-industrie te financieren.

Beleggers ontvangen 6,5 procent op de staatsobligatie met een looptijd van tien jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven