Nieuws - Eigenaar van 250.000 ETH is zijn private key kwijt

Door Luc Vesters

Eigenaar van 250.000 ETH is zijn private key kwijt

Ethereum (ETH)
Wallets en Whales
Eigenaar van 250.000 ETH is zijn private key kwijt

Rain Lõhmus is multimiljonair - in ieder geval op de blockchain. De oprichter van de Estse bank LVH heeft 250.000 Ethereum, ongeveer 470 miljoen US dollar, in zijn wallet. Het probleem: hij is zijn private key kwijt en kan daarom niet bij zijn bezittingen.

In een interview met het radiostation ERR heeft hij nu een oproep gedaan voor hulp. "Ik kan dit niet alleen oplossen. Als iemand in de positie is om dat te doen, zal ik luisteren naar de aanbiedingen." Lõhmus liet de bom een paar jaar geleden vallen. Een medewerker van Coinbase deed wat onderzoek en vond uiteindelijk het walletadres van de ondernemer.

Lõhmus investeerde zelf in Ethereum in de begindagen. Het is niet ongebruikelijk dat hij zijn wachtwoord vergeet: "Ik verlies wachtwoorden heel vaak," zegt hij. Dit is een van de nadelen van de gedecentraliseerde technische aanpak. "Er zijn risico's waar je eerder niet aan had gedacht." De Est heeft al een ongebruikelijk noodplan bedacht. "Mijn eigen plan is om een eigen AI te bouwen. Misschien kan die het wachtwoord onthouden."

Niet de enige die zijn private keys verliest

Lõhmus is echter niet de enige in zijn benarde situatie. Steeds weer achtervolgt eng nieuws als dit de cryptoruimte. De voormalige CTO van Ripple, Stefan Thomas, heeft bijvoorbeeld nog maar twee pogingen om toegang te krijgen tot een portemonnee met meer dan 7.000 Bitcoin. Meer hierover hier: Ex-Ripple CTO vreest voor 7.002 Bitcoin

Daarnaast is ook de Brit James Howells al jaren op zoek naar een harde schijf met meer dan 8.000 Bitcoin op een vuilnisbelt in Engeland - met de hulp van robothonden.

Ook al verhandel je geen miljoenen bedragen, laat deze verhalen een les zijn en zorg er altijd voor dat je je private keys veilig bewaart.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven