Nieuws - Eerste Cardano smart contract uitgevoerd op Python basis

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Eerste Cardano smart contract uitgevoerd op Python basis

Cardano (ADA)
Ontwikkelingen
Eerste Cardano smart contract uitgevoerd, op Python basis

De drang naar innovatie bij Cardano gaat onverminderd door. De laatste ontwikkelingen zijn smart contracts geschreven in Python.

Het eerste Cardano smart contract, geschreven in een innovatieve Python programmeertaal genaamd "Eopsin", werd uitgevoerd op een Cardano pre-productie testnet. Het ontwikkelingsteam achter het project, ImperatorLang, kondigde aan dat de deal op 10 januari succesvol was afgerond en gaf verdere details over het project.

Project doelt op samenvoeging van Python en Plutus

Het project doelt op het samenvoegen van Python met het Plutus smart-contract platform. Zodra Eopsin volledig operationeel is, wil het ontwikkelaars in staat stellen 100 procent geldige Python-programma's te schrijven met behulp van de bestaande tool stack voor Python, syntax highlighting, debugging, unit testing, verificatie en meer. De naam "Eopsin" is afgeleid van de Koreaanse mythologie. Hier wordt het gedragen door de godin van opslag en rijkdom, die verschijnt in de vorm van een slang. "Aangezien dit project Python (een grote slang) en Pluto/Plutus (Griekse goden van rijkdom) wil verenigen, lijkt de naam passend," aldus de ontwikkelaars.

Hoewel er nog werk aan de winkel is om het project te optimaliseren, is het opnieuw een voorbeeld van de ontwikkelingsdrang van Cardano. Tegelijkertijd wordt momenteel gewerkt aan de nieuwe side-chain "Midnight" en een algoritmische stablecoin.

Charles Hoskinson voorspelde eerder al 200 miljoen nieuwe crypto-gebruikers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven