Nieuws - "Eerlijke" crypto-scam pakt 100.000 dollar aan Bitcoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

"Eerlijke" crypto-scam pakt 100.000 dollar aan Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
crypto-scam pakt 100.000 dollar aan Bitcoin

Crypto-klokkenluider "FatMan" wilde laten zien hoe makkelijk rip-offs werken en verzamelde meer dan 100.000 Amerikaanse dollars in Bitcoin voor zijn nepaanbieding.

Crypto-klokkenluider FatMan wekte irritatie in zijn Twitter-gemeenschap met een obscuur investeringsaanbod. In een op 5 september gepubliceerde tweet maakte de Terra-criticus reclame voor een zogenaamd lucratieve investeringsmogelijkheid. Geïnteresseerden kunnen contact met hem opnemen via een direct bericht.

Later loste FatMan de actie op als een "educatieve campagne" om de aandacht te vestigen op zwendel in de crypto ruimte. Met succes: volgens FatMan ontving hij in twee uur tijd meer dan honderd DM's, 3,45 Bitcoin via Twitter en twee Bitcoin via Discord. Een totaal van "meer dan 100.000 US dollars".

Daarbij liet FatMan de achtergrond volledig open: "Ik gebruikte wel veel modewoorden en zag er op alle platforms zeer overtuigend uit, maar de beleggingsdetails liet ik bewust in het duister. ''Ik gaf het fonds geen naam en beschreef de trade niet. Niemand wist waar het rendement vandaan kwam. Maar de mensen hebben toch geïnvesteerd".

Met de actie wilde hij "een duidelijke en sterke boodschap sturen naar iedereen in de cryptowereld", aldus FatMan. "Iedereen die je gratis geld aanbiedt, liegt. Het bestaat gewoon niet. Je favoriete influencer die je handelscoaching verkoopt voor snel geld of je een gouden investeringskans biedt, licht je op." Hij heeft het geld sindsdien terugbetaald, zei hij.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven