Nieuws - Eclipse kondigt Solana-compatibele Layer 2 keten aan voor Polygon

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Eclipse kondigt Solana-compatibele Layer 2 keten aan voor Polygon

Polygon (MATIC)
Solana (SOL)
Blockchain/Technologie
Eclipse kondigt Solana-compatibele Layer 2 keten aan voor Polygon

Rollup-provider Eclipse wil met zijn schalingsoplossing Solana-applicaties compatibel maken met Polygon.

Crypto-start-up Eclipse gaat binnenkort een schalingsoplossing aanbieden voor Solana-applicaties op Polygon, zo vertelde de rollup-provider aan TechCrunch. De aangekondigde Polygon Solana (of Sealevel) Virtual Machine (SVM) is naar verluidt in staat om smart contracts en Solana-compatibele tools te draaien.

Met de lancering kunnen gedecentraliseerde applicaties (dApps) die zijn ontwikkeld voor de Solana blockchain worden gemigreerd. Solana smart contracts zullen dan ook draaien op Polygon SVM.

Dit zal de doorvoersnelheid en interoperabiliteit voor de dApp- en gaming verbeteren, vertelde Eclipse-oprichter Neel Somani aan TechCrunch. Applicaties, games, projecten, protocollen en meer zijn nog steeds "te duur" in het crypto-ecosysteem. Maar rollups kunnen helpen verschillende use cases te ondersteunen zonder blockchain te beperken, zei Somani.

Rollups verwerken transacties op een andere, snellere blockchain (layer 2) en brengen vervolgens de transactiegegevens tegen een fractie van de prijs terug naar de bovenliggende blockchain.

Gebruikers kunnen zo profiteren van de lage transactiekosten en de hoge snelheid van de rollups, terwijl de hoge veiligheid van de layer 1-keten behouden blijft.

Het testnetwerk voor Polygon SVM moet in het eerste kwartaal van 2023 live gaan. De lancering van het hoofdnetwerk volgt in de zomer. Ondertussen gaan concurrenten ook door met hun layer 2 ontwikkeling. Op 16 maart plant het Ethereum L2-netwerk Optimism een grote upgrade.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven