Nieuws - ECB verhoogt belangrijkste rentetarief met 50 basispunten

Door Sam Fröling

ECB verhoogt belangrijkste rentetarief met 50 basispunten

VS
Ontwikkelingen
Wereldeconomie

De economische situatie in Europa is krapper dan ooit. De Europese Centrale Bank (ECB) reageert met verdere renteverhogingen.

De ECB heeft het belangrijkste rentetarief opnieuw verhoogd. De centrale bank maakte dit bekend in een persbericht. De ECB heeft het vorige tarief van 2,00 procent met 50 basispunten verhoogd tot 2,5 procent. De depositofaciliteit, de rente die banken ontvangen voor deposito's bij de ECB, wordt verhoogd tot 2,0%. Met deze maatregelen treedt de ECB op tegen de huidige gespannen economische situatie. Ze zijn ook bedoeld om de inflatie te bestrijden.

Goed nieuws voor de crypto-industrie

Voor de crypto industrie zou dit goed nieuws kunnen zijn. "De verhoging van de basisrente zou kunnen leiden tot een stijging van de euro-dollarkoers. Dit kan een positief effect hebben op de cryptomarkt, maar het is slechts een van de vele onderdelen," verklaart marktexpert Stefan Lübeck over het besluit. "Het blijft belangrijk om de NASDAQ-technologie-index in de gaten te houden. Want als het verzwakt, wordt het ook aanzienlijk moeilijker voor Bitcoin om te herstellen."

Gisteren nog heeft de Amerikaanse centrale bank, de FED, de belangrijkste rentevoet met 50 basispunten verhoogd tot 4,75 procent. Er vond een lagere verhoging plaatst, de vorige keer verhoogde de FED de rentevoed met 75 basispunten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven