Nieuws - EA wil Nike NFT's gaan integreren in zijn sportgames

Mike Hesp

Door Mike Hesp

EA wil Nike NFT's gaan integreren in zijn sportgames

Polygon (MATIC)
Ethereum (ETH)
NFT
Web 3.0
EA wil Nike NFT's gaan integreren in zijn sportgames

"FIFA-uitgever EA integreert Nike NFT's in zijn sportgames. Het potentieel is enorm. De scepsis ook. Een classificatie.

Twee van de grootste bedrijven ter wereld kondigden vorige week een Web3-samenwerking aan: EA Sports en Nike. Ze willen samen NFT's integreren in de populaire sportvideogames van Electronic Arts. Details zijn tot nu toe schaars, maar het potentieel is enorm. Alleen al het voetbalspel "FIFA" bereikt meer dan 200 miljoen mensen per jaar. Komt de ommekeer voor NFT's in games er nu aan?

De prijzen voor NFT's en de prijzen van blockchaingames zijn met meer dan 90 procent gekelderd ten opzichte van hun recordhoogte. Tot nu toe heeft de gamecommunity altijd gereageerd op de vooruitgang van bekende game-uitgevers met shitstorms van kolossale proporties. Electronic Arts heeft dit aan den lijve ondervonden. De CEO van het bedrijf, Andrew Wilson, verklaarde in november 2021 dat NFT's en blockchain de "toekomst van de industrie" waren. Daarna krabbelde hij weer terug toen gamers en gamemedia hem overspoelden met haat. De afkeer van het onderwerp in de gamingwereld blijft groot.

Nike's NFT-platform is een succes

Maar op de achtergrond tekent zich al een tijdje een verandering af. Het beste voorbeeld is Square Enix, een van de grootste videogamebedrijven ter wereld (bijv. "Kingdom of Hearts", "Final Fantasy"). Het is al maanden bezig met het omzetten van zijn bedrijfsmodel naar blockchain, metaverse en NFT's. Daartoe hebben zij vorig jaar zelfs bijna 50 gamemerken verkocht, waaronder het legendarische Tomb Raider. Square Enix werkt ook aan een Web3-gameplatform. De eerste blockchaingames moeten in 2024 verschijnen.

Electronic Arts integreert nu "Swoosh" in zijn games, het Web3-platform van Nike. Het werd in 2021 gelanceerd - met groot succes. Alleen al in dat jaar verdiende de sportschoenenfabrikant zo'n 185 miljoen dollar met de verkoop van NFT's. Deze bieden toegang tot exclusieve evenementen en meetups en zullen in de toekomst worden geïntegreerd in metaverses en games, zoals EA Games. Bovendien kunnen eigenaars ze veranderen en ruilen, waardoor ze zelf digitale ontwerpers worden. De aanpak van Nike wordt beschouwd als een succesmodel onder Web3 pioniers.

Verdere Web3-samenwerking slechts een kwestie van tijd

Al deze initiatieven steunen ook op dezelfde blockchain, Polygon. De Ethereum-tak is een van de grote winnaars van het crisisjaar 2022, de grote Web3-deuropener voor bedrijven. De balans: 200 miljoen walletadressen, meer dan een miljard verwerkte transacties en een groeiend leger van bekende partners, waaronder Reddit of Warner Music. Met andere woorden, verenigd onder de Polygon-paraplu zijn verdere Web3-samenwerkingen door bedrijven slechts een kwestie van tijd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven