Nieuws - Duurste champagne ter wereld geveild - via Bored Ape NFT's

Door Ted Maas

Duurste champagne ter wereld geveild - via Bored Ape NFT's

Ethereum (ETH)
NFT
champagne nft

De duurste fles champagne werd geveild voor 2,5 miljoen US dollar. Dit gebeurde in samenwerking met de Bored Ape Yacht Club NFT’s.

Zoals we allemaal weten, is smaak niet te koop. Een magnumfles Château Avenue Foch 2017 daarentegen? Dat is wel mogelijk. De fles mousserende wijn was 2,5 miljoen US dollar waard voor de Italiaanse broers Giovanni en Pierro Buono. In ruil voor dit bedrag zijn zij nu lid van de meest prominente NFT-club ter wereld: de Bored Ape Yacht Club.

"NFT's zijn de nieuwe diamanten".

In totaal werden vijf NFT's "gratis" meegegeven, waaronder Bored Apes en Mutant Apes. De fles was ook ontworpen door Bored Ape ontwerper Migwashere om dezelfde ‘stijl’ te hebben. Omdat ook ondernemer Shammi Shinh mede-verantwoordelijk was, lijkt het vooral allemaal op een marketingstunt.

"NFT's zijn de nieuwe diamanten," verteld Shinh aan de Wall Street Journal. "Deze one-of-a-kind fles bevat kunstwerken uit NFT collecties die een omzet hebben van meer dan een miljard dollar." Met de Bored Ape fles, zegt hij, "is iets tijdloos gecreëerd voor de moderne belegger", "niets minder dan een meesterwerk".

De broers legde op OpenSea een bod van 2.500 ether (en dus het equivalent van 2,5 miljoen US dollar) neer. "Rijke mensen zoeken naar plaatsen om hun rijkdom een tijdje te bewaren - en dat kan champagne zijn waar een NFT aan hangt," zegt een van de broers. Welkom bij de Bored Ape Yacht Club.

De Bored Ape Yacht Club is de populairste NFT-club op Web 3.0. Madonna, Neymar, Justin Bieber, Tom Brady, Snoop Dogg: geen enkel ander NFT-project heeft zo'n ensemble van sterren aangetrokken. Wie lid wil worden van de club, die beperkt is tot 10.000 apen, moet momenteel minstens 133.000 US dollar (kunnen) betalen op OpenSea.

Eliteclub

Wat weer duidelijk werd bij de champagneveiling: De verveelde apen zijn statussymbolen geworden. De Gucci tassen van social media. Met de NFT's laat je zien dat je ‘erbij hoort’ - en voor deze mense nog belangrijker: dat je het kunt betalen.

Het is niet zonder een zekere ironie dat de NFT's, die zich verbinden met modewoorden als decentralisatie en community, een nieuwe vorm van elitarisme in de digitale wereld bevestigen. Afgezien van de vroege toetreders, is de club een gesloten ruimte voor de superrijken geworden. Achteraf blijken de gezichtsuitdrukkingen van de verveelde apen een perfecte analogie te zijn: bijna geen enkel gebaar kan de geldaristocratie beter symboliseren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven