Nieuws - Duitse bank heeft primeur met Bitcoin automaat.

Door Ted Maas

Duitse bank heeft primeur met Bitcoin automaat.

Bitcoin (BTC)
Wet en regelgeving
Blockchain/Technologie
duitse bank automaat

In Duitsland is het al langer mogelijk om paar Satoshis uit een automaat te halen. Echter, volledige Bitcoin-automaten zijn zeer zeldzaam. Deze bank wil dat gaan veranderen.

Wie de foyer van de Volksbank Bayern Mitte Ingolstadt binnenstapt, kan sinds kort een Bitcoin-automaat bekijken - en natuurlijk ook gebruiken.

"De Bitcoin-automaat is bijzonder geschikt voor beginners en mensen zonder enige ervaring en kunnen op deze manier vertrouwd raken met cryptocurrency", aldus Andreas Streb, plaatsvervangend voorzitter van de Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte eG. "Bitcoin is een relevant onderwerp in alle leeftijdsgroepen. We merken al geruime tijd dat de belangstelling voor cryptocurrency bij veel klanten toeneemt."

Kurant automaten

Om bij het filiaal van de Beierse Volksbank euro's in Satoshi's te wisselen, werkt de financiële instelling samen met Kurant. Het bedrijf wordt beschouwd als de Europese marktleider in de distributie van Bitcoin-automaten.

"Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte eG onderstreept nu opnieuw haar pionierspositie als Bitcoin-expert door de eerste openbare Bitcoin-automaat in een bank in Duitsland in gebruik te nemen", vertelt een woordvoerder van Kurant aan BTC-ECHO.

Vooral de stijgende inflatie en het lage rentebeleid wakkeren de belangstelling voor cryptocurrencies aan, aldus de woordvoerder van Kurant. Hoe het financiële plaatje van de Bitcoin-automaat en de omzet eruit ziet, willen zij echter niet vertellen.

De wettelijke verwerking van transacties met de Bitcoin-automaat wordt gegarandeerd door Sutor Bank. "De Volksbank Bayern Mitte zet een belangrijke stap voorwaarts door gebruik te maken van de Bitcoin-automaten die door Kurant worden geëxploiteerd onder de licentieparaplu van Sutor. Het is de eerste keer dat een bank een van de installateurs is, wat voor ons natuurlijk een belangrijke mijlpaal is," vertelde Hartmut Giesen, Business Developer in de divisie Digital Partners, Fintech, Blockchain en Crypto bij Sutor Bank.

Tegelijkertijd, zei hij, heeft Sutor er ook vertrouwen in dat andere banken in Duitsland Bitcoin en Co zullen omarmen. "We zijn ervan overtuigd dat meer traditionele banken zich zullen openstellen voor cryptocurrencies. Wij bieden de gereguleerde infrastructuur hiervoor met de crypto-automaten, maar ook met ons hele crypto-as-a-service aanbod," legt Giesen uit. "Met dit platform kunnen banken cryptocurrencies aanbieden zonder zelf te hoeven investeren in technologie en regelgeving."

Verder met Bitcoin

Om de Bitcoin-automaat te gebruiken, zegt hij, moet men zich registreren en in het bezit zijn van een wallet. Voor dit doel kan men ook de nieuwe VR-BitcoinGoCard gebruiken, volgens een officieel gepubliceerd persbericht.

Dit is overigens niet het eerste crypto-product van de Beierse Volksbank. Al in april van dit jaar kondigde de Volksbank Bayern Mitte haar eigen bewaaroplossing voor crypto-activa aan. Bovendien stonden zij directe investeringen in Bitcoin toe via de lopende rekening.

De Duitse spaarbanken- en girofederatie krabbelt momenteel echter terug op cryptodiensten. Onlangs nog besprak de bank (met het grootste klantenbestand in Duitsland) of zij cryptohandel gingen aanbieden. Maar uiteindelijk besloot de bank het niet te doen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven