Nieuws - Dubai verbiedt privacy coin Monero

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Dubai verbiedt privacy coin Monero

Wet en regelgeving
Dubai verbiedt privacy coin Monero

Als onderdeel van een nieuwe crypto-regelgeving verbiedt Dubai de uitgifte van privacy coins. Hieronder valt bijvoorbeeld Monero (XMR).

In Dubai zijn alle activiteiten in verband met cryptocurrencies zoals Monero (XMR) die bijdragen aan het vergroten van de anonimiteit verboden. Dit blijkt uit een onlangs gepubliceerd juridisch document.

Volgens het document stelt de verordening vergunnings- en toelatingseisen vast voor bedrijven en uitgevers van virtuele activa. De nieuwe regels definiëren anonieme cryptocurrencies als "een type virtueel activum dat het traceren van transacties verhindert." In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin wordt XMR inderdaad beschouwd als grotendeels anoniem.

Angela Ang, senior beleidsadviseur bij blockchain intelligence firma TRM Labs, vertelt Coindesk: "Elke versluiering van geldstromen vormt een uitdaging voor het opsporen van illegale activiteiten. Het is dus niet verrassend dat regelgevers sterk reageren op dit soort activaklassen en mechanismen."

De wet wil "maximale veiligheid bieden aan lokale consumenten" en helpen "Dubai te vestigen als mondiaal centrum voor blockchaintechnologie", aldus de wet.

Ondertussen is de belangstelling van de crypto-industrie voor de woestijnstaat groot. Terwijl Binance vorig jaar een dienstverlenerslicentie kreeg, opereert Ripple vanuit Dubai met een regionaal hoofdkantoor.

De privacy coin Monero heeft een dubieuze reputatie: darknet valuta, ransomware betaalmethode en drugsgeld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven