Nieuws - Dogecoin vestigt nieuw record

Door Ted Maas

Dogecoin vestigt nieuw record

Dogecoin vestigt nieuw record

Dogecoin maakt een opmerkelijke groei door met een sterke toename van nieuwe adressen, waarschijnlijk gedreven door de opkomst van "doginals". Dit fenomeen zorgt echter niet voor een significante stijging in de DOGE-koers.

Laten we eens dieper ingaan op deze ontwikkelingen:

Explosieve Groei in Nieuwe Adressen: Op 29 januari is er een recordaantal van 247.240 nieuwe Dogecoin-adressen geregistreerd, wat een indrukwekkende stijging van 1.100% in slechts één week betekent. Dit brengt het totaal aantal actieve adressen op meer dan vijf miljoen, een mijlpaal die Dogecoin al in november 2023 bereikte.

Trend naar Doginals: Deze groei lijkt nauw verbonden te zijn met de trend van doginals. Net als Bitcoin ordinals, stellen doginals gebruikers in staat om bestanden te integreren in de kleinste Dogecoin-eenheden, de 'shibes'. Dit nieuwe gebruik van de blockchain-technologie zou een sleutelfactor kunnen zijn in de toename van het aantal nieuwe Dogecoin-adressen.

Ondersteuning door OKX: Onlangs heeft de cryptobeurs OKX aangekondigd de Doginals token standaard (DRC-20) te gaan ondersteunen. Deze stap geeft een extra duwtje aan de populariteit van doginals binnen de Dogecoin-gemeenschap.

Stabiele DOGE-Prijs: Ondanks deze interessante ontwikkelingen blijft de prijs van DOGE vrij stabiel. Er is een lichte stijging van één procentpunt in vergelijking met vorige week, waarbij de prijs momenteel rond de zeven cent schommelt.

Deze gegevens tonen aan dat, hoewel er een duidelijke toename is in de activiteit rond Dogecoin, dit niet direct leidt tot een aanzienlijke prijsstijging van de munt. Het blijft interessant om te zien hoe deze trend zich verder ontwikkelt en of het een langdurige impact zal hebben op de waarde van DOGE.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven