Nieuws - Dogecoin to the moon - en Binance CEO nu een investeringsbankier?
Door
Dogecoin zal eindelijk de maan bereiken aan boord van een authentieke raket, en Changpeng Zhao fungeert als investeringsbankier. Ondertussen heeft een investeerder 1,6 Bitcoin neergeteld voor een afbeelding van het koekje van Michael Jackson.
10.000 Bitcoin voor twee pizza's - het equivalent van 360 miljoen dollar op het moment van schrijven. Laszlo Hanyecz wist dit niet op 22 mei 2010. Toen waren zijn digitale munten slechts 41 dollar waard. Eén troost: door Hanyecz' pionierswerk was hij de eerste persoon die een commerciële Bitcoin-transactie uitvoerde. Chapeau!
De koper van een schilderij voor 1,6 BTC - momenteel ongeveer 60.000 dollar - was waarschijnlijk minder succesvol, maar niet minder kortzichtig. Voor de Mona Lisa of een appartement in Berlijn: een topprijs. Voor een schilderij met een bolle buste van Michael Jackson op een koekje van een - laten we hem - onbekende kunstenaar: op zijn minst een gewaagde investering, en vanuit het perspectief van vandaag waarschijnlijk een nogal domme. En dus terecht: "De slechtste Bitcoin-aankoop aller tijden."
✨ Exactly 11 years ago, someone paid 1.6 BTC for this picture of Michael Jackson with tits on a cracker.
— Rizzo (@pete_rizzo_) November 12, 2023
The worst #Bitcoin purchase of all-time 💀 pic.twitter.com/qXkBfrpSuR
Vooral omdat Laszlo Hanyecz na zijn transactie twee pizza's had. De onbekende kunstenaar at het koekje zelf op. Etenstijd.
DOGE staat in het groen en presteert week na week 20 procent beter dan het grootste smart contracts protocol Ethereum. Maar om de hondentoken deze keer echt het stoffige oppervlak van de aardse satelliet te laten bereiken, is er een echte raket nodig. Geen grap. Op 12 december wordt Peregrine Mission One (PM1) gelanceerd vanaf het legendarische Cape Canaveral Space Force Station in Florida.
🚀Dogecoin On The Moon Update🌕
— Dogecoin (@dogecoin) November 16, 2023
Exciting news for the Dogecoin community!🌑
Astrobotic plans to send a physical Dogecoin to the moon in the DHL Moonbox via ULA's Vulcan Centaur Rocket on 12/23/2023. Funded by our community in 2015, this mission embodies collective effort! pic.twitter.com/QESz4ikHln
Naast zeer gevoelige meetinstrumenten die ontworpen zijn om te helpen bij de verkenning van het maanoppervlak en een instrument dat de radioactieve straling voor het menselijk lichaam tijdens zo'n reis analyseert, is er ook een fysieke munt met het Dogecoin-logo. In naam van het onderzoek, natuurlijk.
🚀Dogecoin On The Moon Update🌕
— Dogecoin (@dogecoin) November 16, 2023
Exciting news for the Dogecoin community!🌑
Astrobotic plans to send a physical Dogecoin to the moon in the DHL Moonbox via ULA's Vulcan Centaur Rocket on 12/23/2023. Funded by our community in 2015, this mission embodies collective effort! pic.twitter.com/QESz4ikHln
De hondenfanaten krijgen prominent gezelschap van Bitcoin-maximalisten met laserogen. De cryptobeurs BitMEX laat ook geen kans onbenut voor galactische marketing. "Bitcoin gaat naar de maan" is de kop van de reclamecampagne. Als dat geen teken is.
Crypto goeroes investeren hun geld in flitsende NFT's en pronken met de activa op een ledger. Bankrekening? Nee, "alleen voor boomers". Stijlvolle pakken? Bijna verplicht in de traditionele financiële sector, ondenkbaar voor crypto goeroes. Het beste voorbeeld: Binance CEO Changpeng "CZ" Zhao. Hij draagt een casual hoodie tijdens een diner met de machtigste man van China, Xi Jinping.
Wrong photo...😂 pic.twitter.com/hJSzgZ8lFA
— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) November 16, 2023
Tenminste, dat had gekund als hij was uitgenodigd, maar dat was niet het geval. Het is niet Changpeng Zhao, zoals afgebeeld, maar Peng Zhao, CEO van de investeringsmaatschappij Citadel Securities LLC, die een afspraak heeft met de Chinese president. Blijkbaar was er een verwisseling tussen de foto's op Fox Business, dat de tien Amerikaanse zakenmannen presenteerde in een artikel. De cryptobeurshaai neemt het zekere voor het onzekere: "De stagiair heeft waarschijnlijk op Google gezocht en denkt dat alle Aziaten (vooral met vergelijkbare namen) er hetzelfde uitzien".