Nieuws - Dogecoin mascotte en meme-icoon overleden

Door Ted Maas

Dogecoin mascotte en meme-icoon overleden

Dogecoin (DOGE)
Shiba Inu
Dogecoin mascotte overleden

De cryptowereld rouwt om het verlies van zijn beroemdste mascotte: Kabosu. De Shiba Inu leende zijn gezicht aan Dogecoin en was het symbool van een meme-cultuur.

Een trieste dag voor cryptowereld”, “bedankt voor het inspireren”, “een legende sterft nooit”: de crypto-sector neemt afscheid van Kabosu, waarschijnlijk de beroemdste Shiba Inu ter wereld. Kabosu was het gezicht van Dogecoin, de allereerste memecoin. En daarmee niet alleen een rolmodel voor een nieuwe generatie, maar ook voor een nieuw begrip van cryptocurrencies.

De memecoin Dogecoin, die in 2013 werd gecreëerd als satirisch commentaar op Bitcoin, is een volwaardige onderdeel van de memecultuur geworden.

Andere coins zoals Shiba Inu, Floki en Bonk zouden nooit zonder DOGE hebben bestaan en Elon Musk gebruikte ooit gekscherend zijn Shiba Inu-hond als CEO van Twitter. Vandaag de dag is de memecoin-markt een miljardenbusiness. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan Kabosu, die waarschijnlijk nooit van zijn bekendheid heeft geweten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven