Nieuws - Dogechain breidt DOGE-functionaliteit uit

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Dogechain breidt DOGE-functionaliteit uit

Dogecoin (DOGE)
NFT
Blockchain/Technologie
Dogechain

Het Dogechain protocol, gebouwd door leden van de gemeenschap, geeft Dogecoin hodlers toegang tot de DeFi, gaming en NFT sectoren. Het project heeft verder niets te maken met de memecoin DOGE.

Door de lancering van de Dogechain steeg de koers van de memecoin Dogecoin (DOGE) met een indrukwekkende 16 procent in een wekelijkse vergelijking (vanaf 17 augustus). Het netwerk is geen onderdeel van de cryptocurrency, maar is onafhankelijk gebaseerd op de aangepaste blockchain software Polygon Edge.

Jens Wiechers, bestuurslid van de Dogecoin Foundation, liet op Twitter weten dat hij niets met het project te maken heeft. Bijzonder is dat de keten compatibel is met Ethereum en dat Dogecoin-beleggers nu ook toegang hebben tot NFT's, gaming en de DeFi-sector.

De oprichters leggen op hun eigen website uit dat de Dogechain is gebouwd "door Dogehouders voor Dogehouders". Beleggers kunnen nu "meer doen dan hodlen" met de Dogechain en wachten op "Dogecoin om de maan te bereiken".

De Dogechain werkt via een "brug" naar de DOGE-blockchain. De laatste tijd zijn er echter meer aanvallen geweest die specifiek op dergelijke "bruggen" waren gericht. Het project lijkt goed van start te gaan. Volgens Dogechain werden 58.000 wallets aangemaakt en 480.000 transacties verwerkt in slechts vijf dagen. Hoewel de makers suggereren dat het "een eerlijk project" is, blijft voorzichtigheid geboden. In geval van twijfel: DYOR.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven