Nieuws - Dit is waarom cryptomiljardair Jed McCaleb de ruimte in wil...

Door Ted Maas

Dit is waarom cryptomiljardair Jed McCaleb de ruimte in wil...

Ripple (XRP)
Stellar Lumens (XLM)
Crypto-acceptatie
Jed Mcaleb, Ruimte, Coin

Nadat Mt.Gox-oprichter Jed McCaleb grote successen vierde met Ripple en Stellar, waagt hij zich aan zijn volgende project. Met Vast wil hij leven in de ruimte mogelijk maken.

Jed McCaleb heeft een verbazingwekkend cv na meer dan tien jaar in de crypto-space. Nu wil hij leven in de ruimte mogelijk maken met zijn nieuwe bedrijf Vast: Mensen zullen in de toekomst in de ruimte kunnen leven en werken.

Jed McCaleb: Ripple. Mt.Gox en Co.

De 47-jarige begon zijn carrière al vroeg in de crypo wereld. Met Magic: The Gathering Online Exchange ontwikkelde hij een online ruilbeurs voor ruilkaarten. Later heeft hij de website omgezet: Hij richtte de legendarische eerste Bitcoinbeurs Mt.Gox op, die hij in 2011 verkocht. McCaleb's deelname aan Ripple is dan ook interessant.

Nadat hij het bedrijf in 2013 verliet, richtte hij enkele maanden later de Stellar Development Foundation op. Momenteel richt hij zich op het onderhoud van de codebasis van Stellar, werkt hij aan schaalbaarheid en streeft hij ernaar regelgevers op te leiden om de sector beter te begrijpen. Maar McCaleb heeft grotere plannen.

Met Vast naar de Maan?

Volgens een recent Twitterbericht van Vast ontwikkelen ze nu het eerste ruimtestation met kunstmatige zwaartekracht - een behoorlijk ambitieus project. Bovendien onderzoeken zij schaalbare oplossingen voor mensen om in de ruimte te leven en te werken. Volgens een persbericht bouwt Vast "aan een team van ingenieurs van wereldklasse om de toekomst van de ruimtevaart te ontwikkelen met de steun van verschillende ervaren deskundigen". Deel van het team van deskundigen is de Duitse ruimtevaartingenieur Hans Königsmann, een gerespecteerd ruimtevaartingenieur en voormalig vice-president bij Elon Musk's SpaceX.

Ik heb altijd geloofd in het gebruik van technologie om inefficiënties te verminderen en de menselijke conditie te verbeteren. Om menselijke nederzettingen in de ruimte uit te breiden, moeten we technologieën ontwikkelen die de duurzaamheid perfectioneren.

Jed McCaleb

Volgens de medeoprichter van Ripple is de "volgende stap naar innovatie huisvesting". Hij wil samen met zijn team van 17 mensen goedkope stations en kunstmatige zwaartekracht ontwikkelen.

Enkele eerste technische details zijn te vinden op de website. Volgens de website moet het ruimtestation Vast 100 meter lang worden en plaats bieden aan een groep van meer dan 40 personen.

Of McCaleb zijn cryptomiljarden zal gebruiken voor het nieuwe ruimteproject is onduidelijk. Het valt ook nog te bezien wanneer we een voltooid ruimtestation kunnen verwachten waarop mensen daadwerkelijk in kunstmatige zwaartekracht kunnen leven. De betalingsmogelijkheden zullen ook spannend zijn: Naast klassieke fiatvaluta's zal McCalebs eigen cryptocurrency Stellar waarschijnlijk ook een rol spelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven