Nieuws - Dit is hoe een Brit 7.500 verloren bitcoins terug wilt krijgen

Door Ted Maas

Dit is hoe een Brit 7.500 verloren bitcoins terug wilt krijgen

Bitcoin (BTC)
Privacy en veiligheid
man lost bitcoin in trash

James Howells geeft niet op en wil zijn verloren Bitcoin terug krijgen. Zijn nieuwste troef? Robothonden. In de crypto-wereld wordt de Brit James Howells geassocieerd met een crypto-nachtmerrie. In 2013 ontdeed de nu 32-jarige zich van een (zogenaamd) lege harde schijf. Het probleem: de harde schijf bevatte echter zijn 7.500 Bitcoin. Deze harde schijf ligt nu in alle waarschijnlijkheid op een stortplaats in Wales.

Tegen de huidige BTC-koers van ongeveer 21,125 US dollar, zou de tegenwaarde bijna 160 miljoen US dollar zijn. Nu heeft de Brit een nieuw idee: met robothonden en een AI-machine wil hij 110.000 ton vuilnis doorspitten om zijn harde schijf op te sporen, vertelt Howells aan Business Insider.

Investeerders

Intussen zijn twee durfkapitalisten aan boord gehaald om het project te financieren. De beschikbare middelen bedragen naar verluidt maximaal 11 miljoen dollar. Als de harde schijf inderdaad wordt gevonden, heeft Howells het plan om de gemeenschap en de helpers te belonen.

Howells vecht al jaren met de gemeente Newport in Wales voor toestemming om zijn wallet, die voor elektronisch afval werd aangezien, op de stortplaats te zoeken - tot dusver zonder succes. Helaas is Howells geen alleenstaand geval - zo zijn er meer verhalen over verloren Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven