Nieuws - Disney en Fortnite-makers gaan Metaverse maken

Door Luc Vesters

Disney en Fortnite-makers gaan Metaverse maken

Metaverse
Disney en Fortnite-makers plannen voor Metaverse

De Walt Disney Company investeert ongeveer 1,5 miljard dollar in Epic Games om een zogenaamd 'Persistent Universe' te ontwikkelen. Volgens een aankondiging op 7 februari is het de bedoeling om een interactieve spelervaring te creëren die kan worden gecombineerd met Epic's bekendste game Fortnite.

Dit zal gebruikers in staat stellen om te spelen, te bekijken, te winkelen en te interacteren met Disney content, personages en verhalen. Spelers, gamers en fans kunnen hun eigen verhalen en ervaringen creëren. Volgens Disney CEO Robert Iger is dit "Disney's grootste entree in de wereld van gaming tot nu toe en biedt het significante mogelijkheden voor groei en uitbreiding." Of dit de realisatie is van de oude Metaverse plannen - Disney zette deze in maart 2023 in de ijskast - valt nog te bezien.

Disney wil al sinds 2022 de Metaverse implementeren. Met de nu aangekondigde plannen zou dit mogelijk in 2024 werkelijkheid kunnen worden. Een exacte datum voor de opening van de virtuele Disney wereld is nog niet vastgesteld.

De aankondiging - gekoppeld aan positieve bedrijfscijfers van het vierde kwartaal 23 - veroorzaakte een explosie van de aandelenkoersen in de nabeurshandel. Op sommige momenten stegen de aandelen van Disney met meer dan zeven procent naar 106,64 dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven