Nieuws - Digital Currency Group bereikt akkoord met schuldeisers Genesis

Door Ted Maas

Digital Currency Group bereikt akkoord met schuldeisers Genesis

Digital Currency Group bereikt akkoord met schuldeisers Genesis

Schuldeisers van de insolvente crypto-uitlener Genesis kunnen opgelucht ademhalen, mits de aangekondigde schikking wordt uitgevoerd. Dat laatste is namelijk niet altijd het geval.  

Volgens informatie uit een gerechtelijk dossier van dinsdag heeft Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van de insolvente cryptokredietdienst Genesis Global Holdco, een voorlopig akkoord bereikt met de schuldeisers van Genesis om hun vorderingen te regelen. Volgens de gepubliceerde rechtbankaangifte zouden de geschatte terugvorderingen 70 tot 90 procent van de concurrente schuldeisers vertegenwoordigen als het plan correct wordt uitgevoerd.

Nadat Genesis in januari het Chapter 11 faillissement aanvroeg, maakte het bedrijf in zijn aanvraag bekend dat het verschillende verplichtingen heeft. Deze verplichtingen omvatten onder andere de ongedekte leningen van ongeveer 630 miljoen US dollar. Deze moesten in mei 2023 worden betaald. Daarnaast zijn er ongedekte bedragen van US$1,1 miljard die in 2032 vervallen. Of slachtoffers ook daadwerkelijk geld terugkrijgen is nog maar de vraag.

Als onderdeel van de overeenkomst is DCG van plan om nieuwe kredietfaciliteiten aan te schaffen en een terugbetalingsregeling te implementeren. Deze plannen omvatten een eerste depositofaciliteit van US$328,8 miljoen met een looptijd van twee jaar en een tweede depositofaciliteit van US$830 miljoen met een looptijd van zeven jaar.

Daarnaast is DCG van plan om $275 miljoen vooruit te betalen in het kader van de gedeeltelijke terugbetalingsregeling.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven