Nieuws - Deze cryptofraudeur moet 8 jaar de gevangenis in

Door Luc Vesters

Deze cryptofraudeur moet 8 jaar de gevangenis in

VS
Wet en regelgeving
Scams, criminaliteit en fraude
Deze cryptofraudeur moet 8 jaar de gevangenis in

Met leugens en halve waarheden over de eigen cryptocurrencies "My Big Coin" had Randall Crater klanten voor miljoenen dollars opgelicht. Hiervoor gaat de ondernemer nu ruim acht jaar de gevangenis in.

De rechter van de Amerikaanse districtsrechtbank in Massachusetts, Denise Casper, heeft Crater ook veroordeeld tot het betalen van miljoenen schadevergoeding aan de slachtoffers van zijn misleidende programma. Crater misleidde beleggers door onder meer te beweren dat "My Big Coin" een echte cryptocurrency was die door goud werd ondersteund en een partnerschap had met Mastercard.

Het bedrijf, dat ten onrechte op de markt werd gebracht als een aanbieder van cryptodiensten, werd opgericht in 2013 en hielp Crater ongeveer 7,6 miljoen dollar van zijn slachtoffers af te troggelen. Crater investeerde een aanzienlijk deel van het geld in luxe artikelen zoals huizen, sportauto's, antiek en juwelen.

"Zijn leugens en bedrog veroorzaakten echte trauma's, pijn en narigheid in het leven van 55 individuele slachtoffers en hun families die hun geld stortten op bankrekeningen die de heer Crater beheerde en gebruikte om zijn extreme levensstijl te financieren," zei U.S. Attorney Rachael Rollins. Nadat de ondernemer zijn straf heeft uitgezeten, zal Crater nog drie jaar onder toezicht worden geplaatst.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven