Nieuws - Deze bedrijven zetten zonnepanelen op de blockchain

Door Luc Vesters

Deze bedrijven zetten zonnepanelen op de blockchain

Blockchain/Technologie
Crypto-acceptatie
Deze bedrijven zetten zonnepanelen op de blockchain

De BVT Group wil samenwerken met de in München gevestigde fintech Gubbi om digitale activa te ontwerpen voor de duurzame energiesector. Specifiek moet dit worden bereikt door de tokenisatie van verschillende activa uit de sector. Bestaande activa zullen digitaal in kaart worden gebracht via een apart token op blockchaintechnologie.

In het geval van de twee bedrijven zullen tokens voor zonne-energie op de markt worden gebracht. Gubbi zorgt voor de technische infrastructuur. De digitale activa zullen worden uitgegeven met een uitgiftevolume in de "driecijferige miljoenen" over meerdere tranches, aldus het persbericht.

"Digitale activa maken meer flexibiliteit en fungibiliteit voor onze klanten mogelijk. Hierdoor kunnen we als BVT nieuwe doelgroepen en afzetmarkten aanboren," legt een woordvoerder van BVT uit.

"Het aankomende token voor zonne-energie positioneert BVT als een echt activabedrijf als innovatieleider in de financiële sector als het gaat om het combineren van hernieuwbare energie en blockchain," voegt een woordvoerder van Gubbi AG toe.

Over het algemeen wordt het gebied van tokenisatie als veelbelovend beschouwd. De Amerikaanse Federal Reserve publiceerde hier in september een eigen rapport over. Lees hier meer: Federal Reserve publiceert paper over tokenisatie

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven