Nieuws - Deze bedrijven investeren het meest in blockchain

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Deze bedrijven investeren het meest in blockchain

Blockchain/Technologie
Bedrijven investeren in blockchain

Uit een nieuwe studie blijkt: Sinds september 2021 hebben 40 van de 100 grootste beursgenoteerde bedrijven geïnvesteerd  in blockchain- en crypto-startups.

Uit een studie van Blockdata blijkt dat bijna de helft van 's werelds 100 grootste beursgenoteerde bedrijven heeft geïnvesteerd in de blockchainsector. De gegevens bestrijken de periode tussen september 2021 en medio juni 2022.

Hoeveel de bedrijven hebben geïnvesteerd blijft echter onbekend, althans ten dele. "In de meeste gevallen kunnen we niet bepalen hoeveel geld deze bedrijven hebben geïnvesteerd, omdat ze deelnemen aan financieringsrondes met meerdere andere investeerders," schrijft Blockdata.

Om daar toch een indicatie van te krijgen, analyseerden zij in plaats daarvan de totale financieringsbedragen van de kapitaalopnemingsrondes. Het resultaat: Google's moederbedrijf Alphabet nam deel aan in totaal vier financieringsrondes die in totaal meer dan 1,5 miljard Amerikaanse dollar opbrachten. Het geld ging naar Fireblocks, DapperLabs, Voltage en de Digital Currency Group.

De tweede plaats in de rangschikking gaat naar BlackRock. De grootste vermogensbeheerder nam deel aan drie rondes met een totaalbedrag van meer dan 1,1 miljard US dollar voor FTX, Circle en Anchorage Digital.

Hoewel Samsung slechts de vierde plaats inneemt wat volume betreft, staat het bedrijf bovenaan wat investeringsactiviteit betreft. De elektronicafabrikant investeerde in 13 verschillende bedrijven, aldus het rapport.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven