Nieuws - Deze 5 citaten van de uitvinder van Bitcoin moet je kennen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Deze 5 citaten van de uitvinder van Bitcoin moet je kennen

Bitcoin (BTC)
Deze 5 citaten van de uitvinder van Bitcoin moet je kennen

Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin, is vandaag de dag nog steeds onbekend. Deze 5 citaten van hem moet je kennen.

Wie had dat gedacht? Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto was geen fan van gecentraliseerde banken. Dit citaat van 11 februari 2009 laat dat op indrukwekkende wijze zien.

Banken moeten vertrouwd worden om ons geld vast te houden en elektronisch te versturen, maar ze lenen het uit in golven van kredietbellen zonder ook maar een fractie ervan in reserve te houden. We moeten hen vertrouwen met onze privacy [en] erop vertrouwen dat identiteitsdieven onze rekeningen niet plunderen. Hun enorme overheadkosten maken microbetalingen onmogelijk.

Satoshi Nakamoto, post in het P2P Foundation-forum

Is het de moeite waard om Bitcoin in je wallet te hebben?

Is het de moeite waard om een paar BTC in je wallet te hebben? Nakamoto zei dat het geen kwaad kon.

Het kan zinvol zijn om wat [Bitcoin] te hebben voor het geval het aanslaat. Als genoeg mensen hetzelfde denken, dan wordt het een self-fulfilling prophecy. Als [Bitcoin] eenmaal aanslaat, zijn er zoveel toepassingen. Je kunt bijvoorbeeld net zo makkelijk een paar cent betalen aan een website als muntjes in een automaat gooien.

Satoshi Nakamoto in de mailinglijst voor cryptografie van 16 januari 2009

Blijkbaar realiseerde Satoshi zich al dat Bitcoin zich meer zou kunnen ontwikkelen in de richting van "digitaal goud" dan als betaalmiddel:

In die zin is Bitcoin meer typerend voor een edelmetaal. In plaats van dat het aanbod verandert om de waarde gelijk te houden, wordt het aanbod vooraf bepaald en verandert de waarde. Naarmate het aantal gebruikers toeneemt, stijgt de waarde per munt. Er is potentieel voor een positieve feedbacklus: hoe meer gebruikers, hoe hoger de waarde, wat op zijn beurt meer gebruikers kan aantrekken die profiteren van de stijgende waarde.

Satoshi Nakamoto in een P2P-forumbericht van 18/02/2009

Satoshi, leg ons Bitcoin uit in 5 zinnen!

In een notendop: de BTC-uitleg van de uitvinder zelf.

Het resultaat is een gedistribueerd systeem zonder centraal storingspunt. Gebruikers hebben de cryptosleutels van hun eigen geld en sturen het direct naar elkaar met behulp van het P2P-netwerk, dat uitkijkt voor dubbele uitgaven.

Satoshi Nakamoto op 11/02/2009 in het P2P forum

Hoe lang is dit al gaande?

Klinkt mij goed in de oren. En hoe lang werk je er al aan, Satoshi?" vraagt Laszlo Hanyzek op 17 juni 2010, de early adopter die beroemd zou worden om zijn BTC-pizza.

Sinds 2007 was ik er op een gegeven moment van overtuigd dat er een manier was om het te doen zonder dat er vertrouwen nodig was en ik moest er gewoon nog wat meer over nadenken. Het ontwerp was veel meer werk dan de codering. Gelukkig zijn alle problemen die tot nu toe naar voren zijn gekomen dingen waar ik van tevoren over heb nagedacht en die ik heb gepland.

Satoshi Nakamoto
Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven