Nieuws - DePIN blockchain ‘peaq’ met publieke tokenlancering

Door Ted Maas

DePIN blockchain ‘peaq’ met publieke tokenlancering

Blockchain/Technologie
DePIN

DePIN wordt beschouwd als een van de grootste hypes in de blockchainruimte. Met de publieke tokenlancering heeft peaq (de naam van de blockchain) 20 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald.

De tokenlancering op CoinList was een grote stap in de richting van een echt ‘community-driven’ organisatie,” zei peaq medeoprichter Till Wendler. Volgens CoinList was de lancering van peaq de grootste in twee jaar op het platform.

peaq is een layer-1 blockchain voor DePIN en dApps, die tokens gebruiken om real-world infrastructuurprojecten te ontwikkelen, zoals 's werelds eerste robo-café met tokens en een agribusinessplatform. DePIN is een gedecentraliseerde toepassing die blockchain tokens gebruikt om fysieke toepassingen uit de echte wereld digitaal in kaart te brengen. DePIN is momenteel een van de grootste hypes in de blockchainruimte. Het analyseportaal Messari schat de waarde van de sector op 3,5 biljoen dollar tegen 2028.

Meer dan 20 toepassingen in acht industrieën en meer dan 250.000 apparaten, voertuigen, machines en robots (machine RWA's) draaien op peaq. Het bedrijf is ook van plan om uit te breiden met 15 miljoen opgehaald bij institutionele investeerders als onderdeel van een kapitaalronde.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven