Nieuws - Department of Justice (DOJ) in de VS onderzoekt vervalser XRP ETF

Door Ted Maas

Department of Justice (DOJ) in de VS onderzoekt vervalser XRP ETF

Ripple (XRP)
Wet en regelgeving
ETF
Department of Justice (DOJ) in de VS onderzoekt vervalser XRP ETF

Wat een slechte grap leek, heeft nu serieuze gevolgen: De zaak van de XRP ETF vervalser is onderweg naar het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Een paar dagen geleden veroorzaakte de vermeende registratie van een XRP ETF door BlackRock een enorme sprong in de koers van XRP. Het probleem: de aanvraag was nep, zo bleek korte tijd later. De meldingsautoriteit in Delaware heeft de zaak nu doorgestuurd naar het lokale Department of Justice (DOJ) in de VS. Dit blijkt uit een verklaring van Bloomberg-analist James Seyffart.   

De nog onbekende vervalser wordt daarom strafrechtelijk vervolgd als gevolg van zijn grap. Er zijn echter nog geen exacte details over de publicatie van het valse rapport. BlackRock kwam onlangs in het nieuws door de registratie van een Ethereum Spot ETF. ETH brak toen door de grens van USD 2.000.

Het is mogelijk dat de Ripple ETF vervalser een soortgelijke reactie wilde uitlokken om te profiteren van de daaropvolgende prijssprongen. Een actie waar hij waarschijnlijk spijt van krijgt na de laatste ontwikkelingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven