Nieuws - De top 200 fintechs: deze cryptobedrijven horen erbij

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De top 200 fintechs: deze cryptobedrijven horen erbij

Crypto-acceptatie
Ontwikkelingen
De top 200 fintechs: deze cryptobedrijven horen erbij

De crypto-industrie blijft een opkomende sector. Op de lijst van 's werelds belangrijkste fintechs staan enkele prominente vertegenwoordigers.

Het nieuwsportaal CNBC heeft in samenwerking met het onderzoeksinstituut Statista een lijst samengesteld van de 200 belangrijkste fintechs. Daaronder zijn ook enkele cryptoprojecten.

Statista heeft meer dan 1.500 bedrijven in verschillende marktsegmenten geanalyseerd en elk bedrijf beoordeeld op basis van een aantal belangrijke prestatie-indicatoren. Bijvoorbeeld inkomsten, gebruikersaantallen en totaal opgehaalde fondsen.

Onder andere de volgende cryptobedrijven haalden de top 200. Binance, DapperLabs, OpenSea en Ripple.

Ripple President Monica Long toonde zich trots toen bekend werd dat haar bedrijf een plaats had bemachtigd in CNBC's ranglijst van 's werelds beste fintech bedrijven.

Statista ontwikkelde een scoringsmodel voor de bedrijven "door geaggregeerde scores te berekenen op de prestaties van de bedrijven ten opzichte van hun respectievelijke KPI's (bijv. omzet en omzet per werknemer), evenals een aparte score op de prestaties van de bedrijven ten opzichte van specifieke KPI's in hun respectievelijke marktsegmenten."

De volledige lijst is hier te vinden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven