Nieuws - De tijd dringt voor crypto-aanbieders in het Verenigd Koninkrijk

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De tijd dringt voor crypto-aanbieders in het Verenigd Koninkrijk

Wet en regelgeving
De tijd dringt voor crypto-aanbieders in het Verenigd Koninkrijk

Het feit dat er binnenkort strengere regels gelden voor cryptoreclame in het Verenigd Koninkrijk lijkt veel aanbieders niet uit te maken. De Financial Markets Authority heeft nu een laatste waarschuwing gestuurd.

De Financial Markets Authority van het Verenigd Koninkrijk heeft een "laatste waarschuwing aan niet-geregistreerde cryptobedrijven" gestuurd. De achtergrond is aanstaande regelgeving over financiële reclame.

Strengere eisen voor consumentenbescherming zullen cryptoaanbieders in de toekomst verplichten om te wijzen op risico's in advertenties.

"Alle bedrijven die cryptoactiva aan Britse consumenten verkopen, inclusief bedrijven die in het buitenland gevestigd zijn, zullen aan deze regelgeving moeten voldoen", aldus de autoriteit. "We verwachten dat de overgrote meerderheid, zo niet alle, cryptoassetbedrijven die diensten verlenen aan Britse consumenten binnen het toepassingsgebied van deze verordening zullen vallen wanneer deze van kracht wordt."

Crypto-aanbieders zijn volledig geïnformeerd over de veranderingen, aldus de FCA. "We maken ons echter zorgen over het gebrek aan betrokkenheid van veel niet-geregistreerde, overzeese cryptobedrijven", aldus de FCA.

Slechts 24 bedrijven hebben gereageerd op een enquête onder 150 bedrijven, aldus de FCA.

"Dit gebrek aan betrokkenheid geeft ons ernstige reden tot bezorgdheid over de bereidheid van niet-geregistreerde bedrijven om te voldoen aan het nieuwe regime."

Overtredingen zijn volgens de FCA een strafbaar feit, "dat kan worden bestraft met een gevangenisstraf van maximaal twee jaar, een ongelimiteerde boete of beide".

De regels gaan op 8 oktober van kracht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven