Nieuws - De Telekom valideert blockchain met aandacht voor privacy

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De Telekom valideert blockchain met aandacht voor privacy

Ethereum (ETH)
Polygon (MATIC)
Web 3.0
De Telekom valideert blockchain met aandacht voor privacy

De Telekom verkent de wereld van cryptocurrency. Samen met Aleph Zero wil men het "Internet of Values" creëren.

Telekom MMS wordt een validator in het netwerk van Aleph Zero en stelt zijn infrastructuur beschikbaar. Dit blijkt uit een persbericht. Volgens het persbericht werken Aleph Zero en Telekom samen aan een "veilig Internet van Waarden".

Daarnaast heeft de dochteronderneming van Telekom een validator-node ingesteld in zowel het hoofdnetwerk als het testnetwerk en draagt bij aan de collectieve beveiliging, governance en decentralisatie van Aleph Zero.

"Incidenten zoals hacks en beveiligingslekken hebben aangetoond hoe belangrijk veiligheid, gegevensbescherming en decentralisatie zijn in het Web3", legt Dirk Röder, Head of Blockchain bij Telekom MMS, uit.

Naast Ethereum, Polygon en andere platforms zet het bedrijf nu ook in op Aleph Zero om het schalingspotentieel op bedrijfsniveau te benadrukken.

De Layer-1-blockchain van Aleph Zero is gebaseerd op het consensusprotocol AlephBFT en draagt met behulp van gegevensbeschermingstechnologieën zoals Zero-Knowledge-Proofs bij aan de beveiliging van gegevens en transacties.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven