Nieuws - De medeoprichters Yuga Labs staan onder ede

Sam Fröling

Door Sam Fröling

De medeoprichters Yuga Labs staan onder ede

Ontwikkelingen
VS
NFT
Wet en regelgeving
De medeoprichters Yuga Labs, staan onder ede

De juridische strijd over de beschuldigingen tegen de Bored Ape Yacht Club en het bedrijf Yuga Labs loopt op zijn einde. Nu moeten de medeoprichters onder ede gaan getuigen.

De twee oprichters van Yuga Labs, Wylie Aronow en Greg Solano, moesten van een federale rechtbank in Californië onder ede getuigen. Eerder voerde Yuga Labs aan dat de medeoprichters zogenaamde "kroongetuigen" waren en daarom moesten worden uitgesloten van belangrijke gebeurtenissen. De federale rechter ontkrachtte dit argument echter als "gebrekkig ten gronde". Hij verklaarde dat alleen de oprichters van Yuga Labs iets konden zeggen over de oorsprong van het merk Bored Ape. De rechter berispte Yuga Labs verder voor "gebrek aan ijver" en verwees naar het feit dat de onderneming niet reageerde op verschillende verzoeken van de tegenpartij.

Eiser kijkt uit naar de ondervraging

Eiser Ryder Ripps benadrukte tegenover Decrypt dat hij uitkeek naar de mogelijkheid om de top van Yuga onder ede te ondervragen. Hij vervolgde: "Het feit dat zij [Yuga Labs] zichzelf niet verantwoordelijk kunnen houden voor hun eigen daden en tijdens het hele ontdekkingsproces niets hebben geproduceerd, spreekt boekdelen." Ripps' advocaat, Alfred Steiner, bevestigde ook: "Ze willen niet de moeilijke, ongemakkelijke vragen beantwoorden die de kritiek van de verdachte [Ryder Ripps] vereist." Aronow en Solano hebben al commentaar gegeven op de veroordeling.

Bored Ape verkocht voor bijna een miljoen US-dollar, Lees hier meer.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven