Nieuws - De komende tien jaar zijn essentieel voor crypto, volgens Vitalik Buterin

Door Luc Vesters

De komende tien jaar zijn essentieel voor crypto, volgens Vitalik Buterin

Ethereum (ETH)
Vitalik Buterin

Eerder deze week stond Vitalik Buterin op de ETHSeoul conferentie. Hier sprak hij over de toekomst van Ethereum en wat hij verwacht van de ontwikkelingen van crypto. Hij is optimistisch, maar gaf aan dat er nog zeker grote uitdagingen zijn.

"Ik denk dat crypto de komende tien jaar moet veranderen in iets dat niet gebaseerd is op beloftes, maar op bruikbaarheid." zei de medeoprichter van Ethereum. Toepassingen moeten hun nut bewijzen voor de massa's, zei hij. In theorie zijn "veel toepassingen veelbelovend", maar vandaag "niet praktisch" wegens schaalproblemen.

Vitalik Buterin gaf ook een vooruitblik op de toekomstige vorm van Ethereum. Na de naderende "samensmelting" is het netwerk "55 procent" klaar, zei hij. "Na de grote gebeurtenissen - je weet wel, de Merge, de Surge, de Purge, de Verge, de Splurge - zal Ethereum in principe op een punt zijn waar het protocol niet meer veranderd hoeft te worden. Alles kan gedaan worden op laag 2." Ontdek wat Ethereum te wachten staat met de verschuiving van het consensusmechanisme van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS) in deze blog.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven