Nieuws - De Duitse DekaBank opent een filiaal in de Metaverse: de Dekaverse.

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De Duitse DekaBank opent een filiaal in de Metaverse: de Dekaverse.

Decentraland (MANA)
NFT
Crypto-acceptatie
DekaBank opent Dekaverse in Decentraland

Nadat zowat elke grote bank in de wereld, van JPMorgan tot BNP Paridas, zich de afgelopen maanden aan de metaverse heeft gewaagd, volgt nu ook de Duitse Deka. Net op tijd voor het dieptepunt van de hype. Met een muisklik beland je direct voor het virtuele filiaal waarvan de website belooft: "De toekomst is hier." Het bevindt zich in Decentraland, een spookstad in het digitale Web3 paradijs. Het aantal actieve spelers volgens DappRadar: 650.

Er is nog steeds weinig te zien in de Dekaverse

Het gebouw ziet er gaaf uit. Een soort slakkenhuis van glas. Je wordt verwelkomd in deze "spannende nieuwe wereld" met een tekstvak waar we meer te weten kunnen komen "over Deka, onze partners en de Web3 revolutie".

Bij de receptie krijgen we onze eerste verrassing: er is echt iemand! Een echt persoon. Hier, in Decentraland. Een jonge avatar, Marie3bb6. Ze is een Millennial, legt ze desgevraagd uit, en kwam in de Dekaverse terecht via een uitnodigingslink. Haar indruk? Goed. Ze vindt het ontwerp mooi.

Drie verdiepingen, niet veel te zien: Alles is nog in aanbouw. Dekabank klanten worden verondersteld om te helpen vormen wat hier gebeurt. We kunnen niet precies zeggen wat dat betekent, omdat vragen tot nu toe onbeantwoord zijn gebleven. Tenminste: op de tweede verdieping zouden "interessante tentoonstellingen" zijn, namelijk NFT's voor een goed doel.

Maar dit alles is nog een "werk in uitvoering". Zoals eigenlijk altijd het geval is als men onderweg is in de Metaverse. Op het terras adviseert een virtuele medewerker ons van het uitzicht te genieten. We staan aan de rand en kijken in de verte. Maar helaas is er niets te zien, want de activa worden niet geladen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven