Nieuws - De Dencun-upgrade komt eraan in maart

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De Dencun-upgrade komt eraan in maart

Ethereum (ETH)
Ontwikkelingen
Blockchain/Technologie
De Dencun-upgrade komt eraan in maart

Volgens Ethereum-ontwikkelaars wordt de Dencun-upgrade op 13 maart op het mainnet gelanceerd. De ETH-gemeenschap wacht met ingehouden adem. Waar kunnen ze op hopen?

Tijdens een coördinatievergadering noemden de Ethereum-ontwikkelaars 13 maart als de belangrijkste datum voor de langverwachte Dencun-upgrade. De upgrade wordt beschouwd als een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van de eigen blockchain.

Dencun bevat de proto-thanksharding functie, die bedoeld is om de transactiekosten in laag 2 netwerken gebaseerd op Ethereum te verlagen. De efficiëntie en betaalbaarheid van transacties in de hulpnetwerken zullen profiteren van de creatie van een speciale ruimte voor gegevensopslag.

De upgrade wordt geactiveerd zodra de blockchain slot 8626176 bereikt, wat zal zijn op 13 maart om 13:55 UTC. Dit moet nog worden bevestigd en bekrachtigd door de ontwikkelaars via GitHub.

Ethereum-ontwikkelaars hebben drie rigoureuze tests uitgevoerd om de soepele werking van Dencun op het mainnet te garanderen, waarbij de meest recente inzet op het Holesky testnet als laatste validatie diende.

Proto-Danksharding vertegenwoordigt de eerste fase van een veel bredere technische vooruitgang die bekend staat als Danksharding. Ontwikkelaars werken actief aan deze functie om de Ethereum blockchain te schalen en de functionaliteit te verbeteren.

Door technische uitdagingen is de upgrade uitgesteld van eind 2023 tot begin 2024, wat de complexiteit benadrukt van het implementeren van grootschalige veranderingen in een gedecentraliseerd ecosysteem als Ethereum.

Kijkend naar de toekomst is Ethereum al bezig met het plannen van de volgende hard fork, Praag/Electra. Deze zal zogenaamde "glue trees" bevatten, die nodes in staat zouden kunnen stellen om grote hoeveelheden gegevens op te slaan met behoud van de mogelijkheid om blocks effectief te valideren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven