Nieuws - De cryptomarkt trekt sterk aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De cryptomarkt trekt sterk aan

Bitcoin (BTC)
Solana (SOL)
Ethereum (ETH)
Wereldeconomie
Koersupdate
De cryptomarkt trekt sterk aan

Bitcoin rukt op en de cryptomarkt volgt. Ether en Solana zijn bijzonder sterk. Komt de grote bull run eraan?

Met een totale marktkapitalisatie van bijna $ 1,9 biljoen heeft de cryptomarkt het hoogste niveau in bijna twee jaar bereikt. Bitcoin brak gisteravond door de grens van $50.000 en steeg in de afgelopen 24 uur met meer dan 4 procent en in de afgelopen zeven dagen met maar liefst 17 procent.

Ether (ETH), de op één na grootste cryptocurrency, wist desondanks terrein te winnen. In de afgelopen 24 uur is de prijs met ongeveer 6 procent gestegen tot momenteel $2650. Challenger Solana (SOL) won zelfs meer dan 8 procent en wordt momenteel verhandeld op $114 (8:15 CEST, 13/02).

De laatste keer dat de cryptomarkt zich op dit niveau bevond, was in april 2022, maar toen stevende de markt af op een bearmarkt, omdat de markt afkwam van een hoogtepunt van $3 biljoen in november 2021. Deze keer komt de markt echter uit een twee jaar durende cryptowinter.

De macro-economische omgeving is ook veranderd, want voor het eerst zou de crypto bullmarkt kunnen samenvallen met het begin van een Fed-renteverlagingscyclus. De Amerikaanse Federal Reserve blijft vechten tegen buitensporige inflatie en zal waarschijnlijk binnenkort de rente verlagen na twee jaar van agressieve renteverhogingen.

De medeoprichter van Syncracy Capital, Daniel Cheung, ziet goede kansen voor de grootste bull run in termen van marktkapitalisatie en gaat ervan uit dat deze langer kan duren dan de meeste cryptoliefhebbers verwachten. Volgens hem wordt dit niet in de laatste plaats ondersteund door de aanhoudende koopdruk van Bitcoin ETF's.

Daarnaast zijn er genoeg nuttige verhalen en spannende sectoren die dit jaar belangrijk kunnen worden voor crypto. Dit zijn onder andere de AI-hype, de DePin-sector, asset tokenisation en ook restaking.

Terwijl institutionele beleggers een steeds belangrijkere rol spelen in de cryptomarkt, zijn particuliere beleggers momenteel nog verrassend voorzichtig. Er is nog steeds weinig bewijs van een Bitcoin-hype in Google Trends. Dit wijst ook op een opwaarts potentieel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven