Nieuws - De Cardano wallet genaamd Lace is vanaf nu volledig open source.

Mike Hesp

Door Mike Hesp

De Cardano wallet genaamd Lace is vanaf nu volledig open source.

ada lace

Cardano heeft sinds mei een eigen cryptowallet genaamd "Lace". De ontwikkelaars hiervan hebben de software nu open source gemaakt.

De cryptowallet Lace is vanaf nu open source. Dat maakte Cardano-oprichter Charles Hoskinson op 31 mei bekend op Twitter. Lace is ontworpen door Input Output Global (IOG), dit is het ontwikkelingsteam achter het Cardano-ecosysteem. De Lace wallet is pas enkele weken beschikbaar.

Lace is een browser wallet en is qua structuur en gebruikersinterface vergelijkbaar met de wallet van marktleider Metamask. Met Lace 1.0 kunnen gebruikers Cardano, de eigen ADA token, Cardano NFT's en native Cardano tokens versturen en ontvangen. Ook is ADA Staking mogelijk.

Na het fiasco met betrekking tot een nieuwe functie bij Ledger, proberen walletproviders nu het vertrouwen in hun producten te herstellen. Een strategie die ze hanteren, is het open source maken van de programmacode van de walletsoftware. OokLedger heeft aangekondigd plannen in die richting te hebben..

Als reactie op de controverse rond Ledger sprak Hoskinson zich uit voor het openbaar maken van de broncode. Daarbij raadt hij gebruikers aan: "Kies indien mogelijk altijd voor open source software die regelmatig door tal van bronnen is geverifieerd".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven