Nieuws - De Afghanistan-onthullingen van Wikileaks zijn vereeuwigd op Bitcoin

Door Luc Vesters

De Afghanistan-onthullingen van Wikileaks zijn vereeuwigd op Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
De Afghanistan-onthullingen van Wikileaks zijn vereeuwigd op Bitcoin

Bitcoin als protestplatform: Sinds 7 oktober zijn de onthullingen van Wikileaks over de oorlog in Afghanistan vereeuwigd op de blockchain. Wie erachter zit is onbekend. Een anoniem individu claimde het protest bij Bitcoin Magazine. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de vervolging van Julian Assange, de oprichter van Wikileaks.

In juli 2010 publiceerde Wikileaks de "Afghaanse dagboeken", waarin verschillende oorlogsmisdaden werden gedocumenteerd die door het Amerikaanse leger in de oorlog in Afghanistan werden begaan, zoals de moord op onschuldige burgers.

Bijna alle grote mainstream media berichtten destijds over de zaak. Het bracht de bal aan het rollen voor de Amerikaanse vervolging van Assange. De lekken kunnen nu nooit meer gewist worden, door de onveranderbare aard van Bitcoin.

Na een aantal jaren in een Britse zwaar beveiligde gevangenis wordt Julian Assange nu uitgeleverd aan de VS. Daar hangt hem 175 jaar gevangenisstraf wegens verraad boven het hoofd.

De geestelijke toestand van Julian Assange in de maximaal beveiligde gevangenis wordt als uiterst kritiek beschouwd en psychiaters hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor een zelfmoordrisico.

Bitcoin en Wikileaks

De geschiedenis van Bitcoin en Wikileaks is al vele jaren nauw met elkaar verweven. "Alleen door Bitcoin kon Wikileaks overleven," vertelt zijn broer, Gabriel Shipton, aan BTC-ECHO.

De reden: de VS heeft het klokkenluidersplatform na het uitlekken de toegang tot het financiële systeem afgesneden. De enige uitweg: Bitcoin.

In augustus vond een protest voor Assange plaats in de Metaverse. Activisten vertelden BTC-ECHO over een "moment van het grootste gevaar".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven