Nieuws - De 5 belangrijkste tips voor crypto hodlers

Sam Fröling

Door Sam Fröling

De 5 belangrijkste tips voor crypto hodlers

5Tips, HODL, Crypto, Bearmarket

Wanneer de prijzen dalen en de eerste beren worden gesignaleerd, is het belangrijk te weten hoe te overleven. Vijf tips voor echte crypto hodlers.

Schrijfster Daphne Rose Kingma filosofeerde ooit: "Vasthouden is geloven dat er alleen een verleden is; loslaten is weten dat er een toekomst is."

Als je deze analogie toepast op de cryptoruimte, kun je worden bestempeld als een zogeheten paperhand. Zij die onder geen beding afstand doen van hun vermogen worden beschouwd als diamond hand. Voor dergelijke lange termijn houders is het daarom belangrijk - vooral in tijden van een moeilijke marktsituatie - te weten hoe zij hun cryptocurrencies goed bij elkaar kunnen houden. Vijf belangrijke tips voor hodlers.

Tip 1: Doe uw eigen onderzoek (DYOR)

In principe moet elke investering worden ondersteund door voorafgaand onderzoek. Door informatie gericht te filteren, weet u zeker of investeren in een bepaalde asset zinvol is of niet. Bovendien kunt u zich overtuigen van de achtergrond van het betreffende project.

Het is belangrijk te onthouden om een mix van verschillende bronnen te gebruiken. Daarom is het belangrijk alle interessante gegevens te controleren. De white paper, YouTube video's, marktgegevens, blockchain explorers, de social media community en nog veel meer. Als u weet waar u aan begint, kunt u achteroverleunen en ontspannen in moeilijke tijden.

Tip 2: Wees in staat FUD-berichten te weerleggen

Het juiste onderscheid tussen FUD-berichten en opbouwende kritiek loopt parallel. Hoe beter u van tevoren geïnformeerd bent, hoe gemakkelijker u ze uit elkaar kunt houden. Het wordt snel duidelijk of een bericht relevant is voor de toekomst van het project of niet. Het blijft altijd belangrijk om de klachten te behandelen. Trouwens, om ontspannen te zijn moet je het antwoord weten op veel voorkomende FUD-zinnen.

Tip 3: Spaarplan Hodln

Eenmaal op weg naar de rabbit hole is één ding bijzonder moeilijk: "nee" zeggen. Beleggen wordt een echte verslaving. Zij die begonnen zijn met het verzamelen van cryptocurrencies hebben er steeds meer nodig. Zelfs professionele handelaren laten zich meeslepen door de angst om iets te missen en geven toe aan de drang om zo snel mogelijk posities op te bouwen. Kortom: Fear of Missing Out (FOMO).

Om een ontspannen Hodler te blijven, helpt een spaarplan. De "kostengemiddelde" strategie bestaat uit het nemen van terugkerende investeringsbeslissingen binnen een bepaalde periode en volledig onafhankelijk van de marktsituatie. Het voordeel van deze aanpak is dat het risico van impulsaankopen wordt geminimaliseerd, terwijl rationele beslissingen voorrang krijgen. Tegelijkertijd worden de investeringen zodanig verdeeld dat een gemiddelde prijs per geïnvesteerde eenheid wordt berekend.

In dit hypothetische voorbeeld gebruikte de belegger een kosten-gemiddelde benadering en deed hij regelmatige beleggingen van 100 US dollar per maand. Als de aandelenkoersen hoger waren, kocht hij minder aandelen - als ze lager waren, kocht hij meer.

Als de belegger de 1.200 US dollar had geïnvesteerd via een forfaitaire investering, zouden de gemiddelde kosten per aandeel 25 US dollar bedragen. Met de spaarplanstrategie kon hij de kosten drukken.

Tip 4: Gewoon Hodln

Nogmaals samengevat: Informeer feitelijk, ontkracht verkeerde informatie en investeer dan op de juiste manier. Overigens is de term Hodl afkomstig uit een post van de gebruiker "GameKyyubi". Op 18 december 2013 schreef hij een bericht in het BitcoinTalk.org forum met de kop "I AM HODLING". Daar beschreef hij dat zijn vriendin in een bar zat en dat de Bitcoinprijs was gekelderd. Ondanks al het advies om te verkopen, besloot hij het tegenovergestelde te doen en de munten te houden. Hij rechtvaardigde dit door te zeggen dat hij gewoon een slechte handelaar was. Hij verontschuldigde de spelfout door te zeggen dat hij toen dronken was. Nu is er nog één ding te doen: Hodln.

Tip 5: Exitstrategie

Bruggen storten in, koninkrijken vallen, liefdesverdriet geneest en Ethereum gebruikt nu Proof of Stake (PoS). Het citaat van Daphne Kingma kan ook heel goed worden toegepast op de cryptosector. Soms is loslaten toch de betere optie. Zelfs als Hodler.

Vooral wanneer een project fundamenteel verandert, moet de investeringsstrategie opnieuw worden bekeken. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de recente succesvolle samenvoeging van Ethereum. Het consensusmechanisme is gewijzigd: Het crypto project draait nu op een POS basis. Koppige ETH-miners maakten bezwaar en voerden een hard fork uit.

Daarom moet vooraf worden nagedacht over een exit-strategie. Zelfs als er niets verandert aan de basisstructuur van het project, is het belangrijk om een noodplan te hebben. Zoals we allemaal weten, beter veilig dan spijt. Dit geldt ook voor hodling.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven