Nieuws - De 1 april grappen in de cryptomarkt

Door Luc Vesters

De 1 april grappen in de cryptomarkt

Waves (WAVES)

Deze aprilgrap is mislukt: op 1 april kondigde de contentmanager van het op Ethereum gebaseerde crowdfundingplatform Juicebox een succesvolle financieringsronde van 69 miljoen Amerikaanse dollar aan. De tweet refereerde naar de risicokapitalist Paradigm.

Helaas is deze financieringsronde er nooit gekomen. Een uur nadat de tweet live ging, verwijderde "brileigh.eth" de grap: "Happy April Fools day y'all!".

Tegen die tijd had de tweet echter al effect gehad: De prijs van het token JBX steeg met twaalf procent na de aankondiging van de vermeende financieringsronde - en daalde met 15 procent nadat duidelijk werd dat het om een grap ging. Het Briliegh.eth account is sindsdien op privé gezet.

Op X (voorheen Twitter) reageerden mensen met onbegrip op de aprilgrap: "Wat was hier eigenlijk de bedoeling van de grap?" vroeg een gebruiker, terwijl anderen simpelweg eisten: "Gevangenis."

Een soortgelijk incident deed zich voor bij het cryptoproject Waves. De oprichter "Sasha" kondigde op X een integratie met AI-technologieën aan: "Waves zal worden omgedoopt tot een AI-keten en de Waves-ticker zal worden vervangen door AI. Waves zal ook fuseren met GPT".

De koers van het aandeel steeg hierdoor met vijf procent, maar verloor dit snel weer toen duidelijk werd dat de tweet niet serieus bedoeld was. Sommige gebruikers hadden echter geen zin om te lachen: "Het enige waar het mee samengevoegd zou moeten worden is de FTX rechtszaak omdat het fraude is".

De aprilgrap van BitMEX Research was relatief onschuldig. In een tweet verklaarde het cryptohandelsplatform dat er geen uitbetalingen waren geweest uit Grayscale's Bitcoin ETF. Korte tijd later verduidelijkte het account dat er meer dan 300 miljoen US dollar uit de ETF was gestroomd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven