Nieuws - DCG betaalt miljoenenschuld af bij dochteronderneming Genesis

Mike Hesp

Door Mike Hesp

DCG betaalt miljoenenschuld af bij dochteronderneming Genesis

Ontwikkelingen
Faillissement
DCG betaalt miljoenenschuld af bij dochteronderneming Genesis

Ondanks de krappe financiële situatie is de Digital Currency Group erin geslaagd genoeg geld bij elkaar te krijgen om dochteronderneming Genesis af te betalen.

Volgens eigen zeggen heeft de cryptogroep Digital Currency Group (DCG) voor meer dan een miljard dollar aan schulden afbetaald aan dochteronderneming Genesis. Dit staat in een verklaring van de CEO van de groep, Barry Silbert, op X.

Volgens de verklaring heeft DCG "meer dan een miljard dollar aan schulden" betaald, waaronder $ 700 miljoen aan de eigen dochteronderneming, de failliete leendienst Genesis. Daarmee is de "kortetermijnschuld" volledig afgelost, zoals DCG beweert.

De dochteronderneming vroeg in januari faillissement aan na het FTX-debacle. Het bedrijf zelf zit op een grote schuldenberg. De cryptobeurs Gemini eist 900 miljoen dollar van de voormalige cryptoleningsdienst Genesis. Ook hier loopt een rechtszaak.

In september vorig jaar klaagde Genesis vervolgens het eigen moederbedrijf DCG aan voor $ 600 miljoen aan schadevergoeding voor verschuldigde betalingen.

Door een daaropvolgende rechtszaak tegen alle betrokken partijen door een rechtbank in New York, verwachtten velen dat het eens zo machtige DCG snel ten onder zou gaan.

Maar na de verkoop van het eigen cryptomedium CoinDesk en het algemene herstel op de markt, lijkt het bedrijf voorlopig zijn hoofd uit de strop te kunnen trekken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven