Nieuws - Dash blockchain valt urenlang uit na Hardfork

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Dash blockchain valt urenlang uit na Hardfork

Dash (DASH)
Blockchain/Technologie
Dash blockchain, valt urenlang uit na Hardfork

Een mislukte upgrade heeft de blockchain van Dash lamgelegd. Er staat nu een nieuwe poging gepland om de hardfork uit te voeren in juni.

Een systeemupgrade op de privacy coin blockchain Dash is niet verlopen zoals was gepland. De hardfork bracht het netwerk urenlang tot stilstand. Op 22 mei schortte de Dash blockchain de verwerking van nieuwe transacties op, evenals het aanmaken van nieuwe blokken tijdens de activering van de update Dash Core v19 hardfork, liet Dash CTO, Samuel Westrich weten.

Dash-ontwikkelaar "Pasta" heeft aangegeven dat gedurende de uitval blokken en transacties op het netwerk niet als definitief worden beschouwd totdat er een update is uitgerold. Kort nadat de storing bekend werd, kondigde cryptobeurs Binance aan dat zijn eigen miningpool voor DASH, de distributie van miningrewards zou opschorten totdat de blockchain de blokproductie hervat.

Nieuwe datum staat gepland

Ongeveer 13 uur na de uitval van de blockchain kondigden de ontwikkelaars een fix aan met v19.1.0. Op 23 mei tweette Westrich dat het Dash netwerk hersteld en stabiel was. Volgens gegevens van cryptoid's Blockchain Explorer maakt het netwerk weer blokken aan met regelmaat.

De upgrade moet de veiligheid van het netwerk verbeteren en een master node implementatie introduceren. Een nieuwe poging staat gepland voor 14 juni.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven