Nieuws - Cryptovriendelijke Amerikaanse bank wordt onderzocht door FDIC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptovriendelijke Amerikaanse bank wordt onderzocht door FDIC

VS
Wet en regelgeving
Cryptovriendelijke Amerikaanse bank wordt onderzocht door FDIC

Omdat de cryptovriendelijke Cross River Bank "onveilige" praktijken toepaste, grijpt de FDIC in. Circle en Coinbase hebben zaken gedaan met de bank.

De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft een consent order afgegeven aan de cryptovriendelijke Cross River Bank. Volgens het bevel dat vorige weken werd vrijgegeven, had de bank zich schuldig gemaakt aan "onveilige" of "ondeugdelijke" praktijken bij de naleving van de toepasselijke wetten.

De bank moet onmiddellijk actie ondernemen om haar toezicht op het "systeem van interne controles, informatiesystemen, kredietverleningspraktijken en interne auditsystemen met betrekking tot de wetten en voorschriften inzake consumentenbescherming" te versterken, aldus het bevel.

Cross River heeft de problemen die in het bevel van de FDIC worden genoemd nog niet toegegeven of ontkend. In een eerder vrijgegeven verklaring benadrukte Gilles Gade, de CEO van de bank, dat de bank het "hoogste niveau van naleving" handhaaft. Hij maakte geen melding van het FDIC-bevel dat al was uitgevaardigd.

De Amerikaanse cryptosector verloor half maart twee van zijn belangrijkste pijlers. Eerst sloot de cryptovriendelijke Silvergate Bank, daarna volgde Signature Bank. De laatste fungeerde als centrale brug tussen crypto- en fiatsystemen.

USDC-uitgever Circle had na de ondergang een samenwerking gezocht met Cross River Bank. Coinbase zou ook zaken hebben gedaan met de door durfkapitaal gedekte bank.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven