Nieuws - Cryptoverbod "niet effectief" op lange termijn

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptoverbod "niet effectief" op lange termijn

CBDC
Cryptoverbod "niet effectief" op lange termijn

Verboden op crypto-activa zijn niet effectief op de lange termijn, zegt het Internationaal Monetair Fonds. in plaats daarvan moet worden gekeken naar het opvolgen van de vraag.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een rapport gepubliceerd over de toenemende verspreiding van zogenaamde digitale centrale bank valuta's (CBDC's). Hierin pleit het IMF ook tegen een algemeen verbod op cryptocurrencies. Volgens het rapport bieden met name Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, waar de verspreiding van CBDC's toeneemt, "waardevolle lessen voor de rest van de wereld".

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wijst op "talrijke uitdagingen en risico's" die verbonden zijn aan Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC's), maar benadrukt tevens de voordelen ervan. Volgens het IMF kunnen goed ontworpen CBDC's de bruikbaarheid, veerkracht en efficiëntie van betalingssystemen versterken en bijdragen aan het vergroten van financiële inclusie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Daarom zou een algemeen verbod op crypto-activa niet zinvol zijn. "Hoewel sommige landen crypto-activa volledig hebben verboden vanwege hun risico's, is deze aanpak op de lange termijn misschien niet effectief. In plaats daarvan moeten "de drijvende krachten achter de vraag naar cryptocurrencies" worden aangepakt. Dit vereist ook meer transparantie "door transacties met cryptocurrencies te registreren in nationale statistieken".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven