Nieuws - Cryptopionier wil vastgoed tokeniseren

Door Ted Maas

Cryptopionier wil vastgoed tokeniseren

Crypto-acceptatie

Tokenisatie wordt beschouwd als een nieuwe trend in cryptoland. Nu wil een Zwitsers bedrijf de vastgoedsector op zijn kop zetten. Wat zit er allemaal achter?

De Zwitserse crypto-pionier BrickMark is van plan om in de komende maanden vastgoed ter waarde van meer dan 1,5 miljard euro te tokeniseren op zijn platform. Dit heeft het bedrijf aangekondigd in een persbericht. Ongeveer 400 miljoen euro zal afkomstig zijn van het netwerk van het RWA-platform Dynasty Global. Als onderdeel van een nieuwe samenwerking zal BrickMark ook de D¥N token, uitgegeven door Dynasty, integreren op het platform. RWA-tokenisering wordt beschouwd als een van de belangrijkste use-cases in de cryptosector.

Dynasty neemt ook een strategisch belang in BrickMark. De investering van ongeveer tien miljoen euro zal voornamelijk worden betaald met Dynasty's crypto tokens en cash.

Dankzij D¥N kunnen we nu wereldwijd een uniforme en kosteneffectieve oplossing bieden voor vastgoedtransacties op basis van universele en erkende cryptocurrency”, legt BrickMark CEO Stephan Rind uit.

Via BrickMark kunnen eigendommen eenvoudig worden verhandeld met D¥N cryptomunten via het online platform. De samenwerking moet het bereik van BrickMark in Amerika aanzienlijk vergroten.

BrickMark kwam in 2020 al in het nieuws met de aankoop van een eersteklas pand in de Bahnhofstrasse in Zürich. De betaling werd grotendeels verwerkt met behulp van het de eigen cryptotoken van het bedrijf.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven