Nieuws - Cryptomixer in de problemen: een aanval op de privacy?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptomixer in de problemen: een aanval op de privacy?

Bitcoin (BTC)
DeFi
Cryptomixer Tornado Cash

Positieve inflatiegegevens uit de VS en een succesvolle test van de geplande Ethereum Merge hebben deze week tot stijgende prijzen geleid. Naast het opklarende marktsentiment waren de sancties tegen de cryptomixer Tornado Cash en het faillissement van de in Berlijn gevestigde crypto-bank Nuri de belangrijkste gespreksonderwerpen.

Tornado Cash in de Sancties Vortex

De cryptomixer Tornado Cash heeft te maken met veel tegenwind van de Amerikaanse overheid. Het gebruik ervan is verboden en strafbaar gesteld. De harde aanpak heeft voor veel kritiek gezorgd bij de cryptogemeenschap. Immers, niet alleen criminele hackersgroepen als Lazarus maken gebruik van de dienst, maar ook mensen als Vitalik Buterin. Buterin gebruikte Tornado Cash om donaties ter waarde van miljoenen naar Oekraïne te sturen. Daarbij wilde hij de ontvangers beschermen door ze anoniem te maken.

Nuri cryptobank in staat van faillissement

Nuri is een bekende in Berlijn gevestigde cryptobank. Met hun doel om blockchain banking toegankelijk te maken voor een breed publiek, hebben ze de afgelopen jaren sterk kunnen groeien. Nu heeft Nuri het faillissement moeten aanvragen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven