Nieuws - Cryptomining apparaten ontdekt in de hoogste administratieve rechtbank

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptomining apparaten ontdekt in de hoogste administratieve rechtbank

Mining
Cryptomining apparaten ontdekt in de hoogste administratieve rechtbank

Merkwaardige ontdekking in het Hooggerechtshof voor Administratieve zaken in Warschau: Een medewerker ontdekte mining apparatuur voor het minen van cryptocurrencies in de ventilatieschacht.

Zo'n vondst kom je niet elke dag tegen. Tijdens onderhoudswerkzaamheden bij het Hooggerechtshof in Warschau ontdekte een werknemer mining apparatuur voor het minen van cryptocurrencies.

Zoals TVN24 meldt, waren de apparaten verborgen in de ventilatieschacht en onder vloerbedekking in de buurt van de stroomvoorzieningssystemen. Het Agentschap voor Binnenlandse Veiligheid is op de hoogte gebracht van het incident en het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart.

Twee werknemers van een onderhoudsbedrijf "die de toestand van de systemen in het gebouw hadden gecontroleerd" werden verdacht. Het contract met het bedrijf is al opgezegd.

De apparaten, die inmiddels zijn ontmanteld, zouden "elektriciteit ter waarde van enkele honderden tot duizenden zloty's per maand" hebben verbruikt. Hoe lang ze in werking waren en hoeveel elektriciteit er werd verbruikt, zal nu worden geanalyseerd door IT-experts.

Er is een procedure gestart "wegens diefstal van elektriciteit", aldus de Poolse nieuwswebsite.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven