Nieuws - Cryptominer gaat in tegen Amerikaanse regelgeving en koopt 11.000 mining rigs

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Cryptominer gaat in tegen Amerikaanse regelgeving en koopt 11.000 mining rigs

Mining
Cryptominer gaat in tegen Amerikaanse regelgeving, en koopt 11.000 mining rigs

Miningbedrijf Cipher is niet onder de indruk van de onzekere regelgeving in de VS en is nieuwe hardware aan het upgraden.

Cipher Mining heeft 11.000 nieuwe A1346 mijnbouwmachines van Canaan gekocht. Dit staat in het jaarverslag van het bedrijf op 9 mei. Met behulp van de nieuwe hardware mikt Cipher op een hashrate van 7,2 EH/s. Het is de bedoeling dat de nieuwe mining rigs aan het eind van het derde kwartaal in gebruikt zullen worden. Het bedrijf bezit nu in totaal 70.000 mining rigs. Ze zullen worden ingezet in het datacenter in Odessa, Texas.

De regelgeving voor cryptobedrijven in de VS blijft gekenmerkt door onzekerheid. De regering Biden overweegt om een nieuwe belastingwet van 30 procent in te voeren op cryptominers. Daarnaast zorgt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor verdere onrust in de industrie met een aantal spelende rechtszaken.

"Intensief en vaak fluctuerend elektriciteitsgebruik door cryptominers kan leiden tot hogere elektriciteitsprijzen voor consumenten en verhoogt de risico's voor lokale elektriciteitsnetwerken door het overbelasten van faciliteiten, wat kan leiden tot service-onderbrekingen en veiligheidsrisico's.", laat het Witte Huis weten in een blogpost.

Amerikaanse staten verzetten zich

Sommige Amerikaanse staten verzetten zich tegen de nieuwe belasting wet. Montana's gouverneur Greg Gianforte ondertekende op 2 mei een wetsvoorstel dat wijzigingen in de wet verbiedt die erop gericht zijn lokale mining bedrijven discriminerende elektriciteitstarieven op te leggen.

Lees ook: De inkomsten uit Bitcoin-mining zijn gestegen tot boven de 50 miljard dollar

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven