Nieuws - Cryptomarkt neemt duikvlucht

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptomarkt neemt duikvlucht

Bitcoin (BTC)
ETF
Koersupdate
Cryptomarkt neemt duikvlucht

Winstnemingen domineren de dagelijkse gang van zaken op de cryptomarkt. Terwijl de prijzen dalen, sluit zich een nieuwe kans voor Bitcoin ETF's.

De prijzen op de cryptomarkt staan weer in de achteruitversnelling na een aantal aanzienlijke stijgingen in de afgelopen dagen.

Vergeleken met de vorige dag daalde de totale marktkapitalisatie met 2,4 procent tot een huidige 1,4 biljoen dollar.

Bitcoin daalde met drie procent naar $36.400 na het bereiken van een nieuw hoogtepunt voor het jaar. De op één na grootste cryptocurrency, Ethereum, daalde met 3,6 procent tot net onder de 2.000 dollar.

Van de tien grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, noteerde Solana de grootste daling: ongeveer 13 procent.

Vandaag sluit een ander venster voor de toelating van een Bitcoin Spot ETF in de VS. De beslissing van de SEC wordt later vandaag verwacht.

In totaal zijn er twaalf vergunningsaanvragen, waaronder die van Blackrock, ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Vandaag wordt een beslissing genomen over de aanvragen van Hashdex en Franklin. Volgende week dinsdag wordt een beslissing genomen over de aanvraag van Global X.

De markt zou een adempauze kunnen nemen als de deadlines opnieuw worden verlengd. De volgende en definitieve beslissing over de aanvraag van Ark Invest wordt verwacht op 10 januari.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven