Nieuws - Cryptomarkt corrigeert aanzienlijk nadat honderden miljoenen zijn geliquideerd

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cryptomarkt corrigeert aanzienlijk nadat honderden miljoenen zijn geliquideerd

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Cardano (ADA)
Ripple (XRP)
Koersupdate
Cryptomarkt corrigeert aanzienlijk nadat honderden miljoenen zijn geliquideerd

Grootschalige winstnemingen leiden tot rode koersen op de cryptomarkt. Longposities van in totaal honderden miljoenen Amerikaanse dollars werden geliquideerd.

Bitcoin verloor 4,3 procent, Ethereum 4,6 procent, Solana 4,74 procent, XRP 6,5 procent en Cardano maar liefst 7,1 procent.

De totale markt daalde vannacht met 4,45 procent en staat momenteel op 1,57 biljoen dollar.

De Bitcoin staat op $41.940 nog steeds hoger op een zevendaagse basis, maar kan slechts een groei van 1,3 procent melden over de afgelopen week.

De situatie is meer uitgesproken voor Ethereum, met de ETH-prijs op $2.246, slechts 0,2 procent hoger dan een week geleden.

Ripple (XRP) is er ondertussen niet in geslaagd om zijn zaakjes voor elkaar te krijgen: 1,26 procent verlies over de week, met een koers van $0,62.

Cardano (ADA) mag zich gelukkig prijzen: De koers stijgt met een indrukwekkende 35,7 procent week-op-week en handelt op het moment van schrijven op $0,55.

Dit is waarschijnlijk het gevolg van winstnemingen. Hoewel de Fear & Greed Index nog steeds op 80 staat, wat "extreme hebzucht" betekent, hebben grote delen van de crypto-beleggersgemeenschap de enorme winsten van de afgelopen dagen waarschijnlijk gebruikt om hun winsten vast te zetten.

In totaal zijn er in de afgelopen 24 uur longposities voor een totaalbedrag van $340 miljoen geliquideerd. De lijst wordt aangevoerd door OKX, waar $164 miljoen werd geliquideerd. Vlak daarachter: Binance met $118 miljoen.

Gaat de cryptomarkt nu weer richting het noorden of zet de correctie door? Crypto-analist Willy Woo gaat ervan uit dat de Bitcoinprijs - en daarmee de markt als geheel - nog verder zal dalen. Om precies te zijn verwacht hij een correctie naar $39.700.

De bekende Bitcoin-criticus Peter Schiff maakte van de gelegenheid gebruik om zich tegen crypto uit te spreken: Bitcoin zou momenteel een zwaarder pak slaag krijgen dan de Eagles [het footballteam uit Philadelphia, dat gisteren werd verslagen door de Dallas Cowboys].

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven